Conrad & The Hurricane Strings (Ontario, Californië)

CONRAD & THE HURRICANE STRINGS (Ontario, Californië) 1963-1965

Ed (Edward) Sigarlaki † (sologitaar) ex- The Rocking Yings

Conrad (Coen) Couwenberg (gitaar) ex- The Rocking Yings

Don (Donald) Sigarlaki (basgitaar) ex- The Rocking Yings

Pat (Patrick) Couwenberg (drums)

 

The Rocking Yings was een Indo band uit Amsterdam-West. De band werd in 1960 opgericht door Ed Wannee. Door de emigratie van de familie Sigarlaki en Couwenberg naar Californië viel de band eind 1962 uiteen. In 1963 stelde Coen = Conrad Couwenberg samen met zijn broer Patrick = Pat en de broers Ed en Don Sigarlaki in Ontario (Californië) een nieuwe formatie samen onder de naam The Hurricane Strings. In Nederland kenden we al een band onder die naam,dat waren de Rotterdamse Hurricane Strings van de vier broers Noorlander. Ze traden regelmatig op voor de Indische gemeenschap in Pasadena.

 

In Californië maakten ze eind 1963 een opname in de PAL studio in Cucamonga, Californië van de toen nog onbekende Frank Zappa. De single met de instrumentals Hurricane en Sweet Love (beide composities van sologitarist Ed Sigarlaki) werden in december 1963 uitgebracht op het kleine Daytone label uit Hacienda Heights (Californië). In januari 1964 werd de single ook landelijk uitgebracht op het ERA label.

Het is nu uiteraard een van de meest gezochte Indo-Rock singles geworden.

 

Omstreeks 1965 wijzigden ze hun naam in Sounds Unlimited en deze formatie is tot op de huidige dag in verschillende bezettingen nog steeds actief. Sologitarist en Indo-Rock pionier van het eerste uur Edward Sigarlaki is helaas op 18 december 2000 in Californië overleden.

 

Discografie:

12/1963 Hurricane / Sweet Love DAYTONE 6404 (US)

01/1964 Hurricane / Sweet Love ERA 3130 (US)