The Flames (The Firestrings) (Roosendaal)

Bezetting:

Nono Gillet (sologitaar) ex- Jack Dens & The Swallows

Jack Smit (gitaar)

- Jozef Smit (gitaar)

- Nico Takarindingan (bas) ex- Jack Dens & The Swallows

Ruud Wenzel (bas) naar The Rhythm Brothers

Henk Voorheijen (drums) ex- Jack Dens & The Swallows

Jack de Nijs (gitaar, piano, zang) ex- Jack Dens & The Swallows; naar The Rhythm Brothers

- Frans Hartsinck (zang) ex- The Sea Rollers; naar The Young Savages

- Willy Butters (zang) ex- The Quickly Jumpers; naar The Clover 5

- Eddie van de Liefvoort (gitaar, zang)

 

Tegen de tijd dat Jack de Nijs in militaire dienst moest najaar 1962 werd Jack Dens & The Swallows ontbonden en ontstond een nieuwe band The Firestrings met Jack (zang, piano, gitaar), Gerrit Gillet (sologitaar), Nico Takarindingan (basgitaar, deze vertrekt al snel naar The Alsatians en werd vervangen door Ruud Wenzel), Jozef en Jack Smit (slaggitaar) en Henk Voorheijen (drums)..

 

THE FLAMES was in feite een voortzetting van THE FIRESTRINGS (alleen Jozef Smit was vertrokken) en in de jaren 1964 en 1965 speelde de Roosendaalse band veel in buitenlandse clubs. Tijdens zijn militaire dienstplicht werd Jack tijdens zijn afwezigheid in de weekends tijdens optgredens regelmatig vervangen door zanger Wily Butters (Quickly Jumpers) en Eddie van de Liefvoort. De laatste maakte na het vertrek van zanger Frans Hartsinck (ex- Sea Rollers) ook deel uit als vaste invaller van de nieuwe formatie.

 

In de zomer van 1965 vertrokken Jack de Nijs en Ruud Wenzel voor een 2 maanden contract als beroepsmuzikant met The Rhythm Brothers naar Duitsland. Er werd opgetreden in de navolgende bezetting: Frans Kroes (sologit.), Dick Kroes (slaggit.), Rudi Sigtermans (drums), Ruud Wenzel (basgit, hij werd vervangen door Wout Veenendaal) en Jack de Nijs (piano en zang).