Google Custom Search

The Kellians (The Green Company) (Amsterdam)

The Kellians 1964-1965

Jimmy Kalff (sologitaar, zang) ex- The Raunchies

Ronny Dumas (slaggitaar, zang)

Theo Denkers (slaggitaar, zang)

Ronny Denkers (basgitaar)

Bassy Overwater (drums)

 

The Men / The Green Company (1966)

Jimmy Kalff (sologitaar, zang)

Ronny Dumas (slaggitaar, zang)

George The (slaggitaar)

Roy Jansen (basgitaar)

Nana Smith (drums) ex- The Black Strangers

 

The Green Company (1967)

Jimmy Kalff (sologitaar, zang)

George The (slaggitaar) naar George Baker Selection

Roy Jansen ( basgitaar)

Corry Oorninkop (†) (drums)

 

Gitarist Jimmy Kalff (alias Jimmy Green) werd geboren in 1948 in Djakarta en kwam in 1952 met zijn familie naar Amsterdam-Slotervaart. Als 13 jarige speelde Jimmy in buurtbandjes (o.a. The Black Hunters en The Raunchies) en viel hij op als jonge sologitarist met zijn goedkope Egmond Manhattan gitaar. Zijn buurtvrienden waren o.a. Don en Ed Sigarlaki (The Black Strangers en The Rocking Yings, later bij Conrad & The Hurricane Strings en Sounds Unlimited USA) en Harry Brender à Brandis (The Black Strangers, later bij The Warriors USA).

 

Medio 1964 begon hij als 15 jarige op te treden met zijn band The Kellians. Alle bandleden waren woonachtig in Amsterdam-Slotervaart, in deze buurt woonden toen ook de leden van de bekende groep "The Crescents". De jongens van "The Kellians" waren echter nog te jong om in Duitsland als ‘beroeps’aan de slag te gaan. De meesten, waaronder Jimmy (Mulo) zaten nog op school.

 

Er werd opgertreden in Amsterdam en wijde omgeving. Zo trad men regelmatig op in Noord-Holland en Friesland. In Steenwijkerwolde stonden "The Kellians" in een programma samen met "The Fortunes", "The Hunters" en "The Rattles". In 1966 hebben de voormalige "The Kellians", de bandnaam was inmiddels gewijzigd in "The Men" en korte tijd later in "The Green Company", langdurig gespeeld in de beruchte Amsterdamse bar "San Francisco" aan de Zeedijk. Daar traden toen ook veel Indo-Bands op, die ook in Duitsland speelden (The Crescents, The Swallows).

 

Tot eind 1967 speelde "The Green Company" in Duitsland (o.a. Storyville Club in Keulen, waar zelfs Jimmi Hendrix op hun instrumenten heeft gespeeld) en Belgïe (Brusssel). Eind 1967 ging de band uit elkaar en besloot Jimmy Kalff in Duitsland als diskjockey en solo entertainer actief te blijven onder de naam Jimmy Green. Hij ging optreden met diverse Duitse bands en speelde o.a. in 1969 samen met de bekende Indonesische girlband Dara Puspita in Hongarije. Van 1979 -2010 had Jimmy met zijn Duitse vrouw Dagmar in Lüneburg bij Hamburg zijn eigen Discotheek "Yuppidu".