1964-1965 Palais de Danse

THE TIELMAN BROTHERS

Andy Tielman (sologitaar, zang)

Reggy Tielman (staccato- ritmegitaar,l 2e sologitaar, 6-string bass, zang)

Hans Bax (slaggitaar) ex- The Javalins

Rob Latuperisa (basgitaar, 6-string bass) ex- The Javalins

Loulou Tielman (drums, zang)

Jane Tielman (zang)

 

Samen met Hans Bax en Rob Latuperisa van de uiteengevallen legendarische Indo-Rock band THE JAVALINS ging de band weer onder de naam THE TIELMAN BROTHERS optreden in Duitsland. Alhoewel Andy er zelf moeite mee had en hij eigenlijk liever als THE TIELMAN BAND verder was gegaan. 

 

Met deze formatie werd eind 1964 in Duitsland een live LP opgenomen en een reeks singles waarvan Hello Caterina een van de betere eigen nummers was. Op deze LP waren voornamelijk beat covers en eigen beat nummers te vinden, omdat het repertoire steeds meer moest voldoen aan de huidige trend uit die tijd - beat muziek.

 

In 1965 kregen ze een uitnodiging om in Palais De Danse in Scheveningen te komen optreden. Ze traden daar met groot succes op in de maande juli en augustus. In het voorprogramma stonden ZZ en de MASKERS en ANDY STARR & THE STRIPES. Jos van Vliet eerder actief als de voorzitter van de fanclub van THE CRAZY ROCKERS en perschef bij Negram/Delta records haalde ze naar de studio en het resultaat was het prachtige album 'East & West', waarop Andy schitterde in 5 prachtige ballades, waaronder Unchained Melody, Maria en Danny Boy. Jane zong solo op Bring It On Home To Me. Reggy was de solozanger op een aantal Indonesische liedjes, zoals Ole Sio en Kekasih Ku. Meeslepend was ook de zang van Andy in het nummer Mukwai Hula. Het nummer Maria (West Side Story) werd op single uitgebracht en bereikte de 20e plaats als hoogste positie in oktober 1965. Deze single met de indrukwekkende instrumental Marabunta werd ook in amerika uitgebracht op het Scepter label.