Google Custom Search

The Quickly Jumpers (Roosendaal)

Bezetting:

Albert Petitjean (sologitaar 1959-1963) naar The Stratofires (Den Haag)

Albert Valentijn (sologitaar 1963-1965) naar The Losers

Joseph 'Oetjoe' Kotta (bas, gitaar, zang) naar The Alsatians

Rob Gillet (bas, gitaar, zang) ex- The Handy Boys; naar The Alsatians

Joseph 'Oetjoe' Kotta (bas, gitaar, zang) naar The Alsatians

Daan Takarindingan (drums) broer Nico speelde in Jack Dens & Swallows; naar The Alsatians

Nancy Eman (zang 1959-1962)

Willy Malakusea alias Willy Butters (zang) lid vanaf 1963, ex- Firestrings

 

Waarschijnlijk de allereerste Indo-Rock band in Roosendaal. Deze jonge jongens met de meer ervaren sologitarist Albert Petitjean waren meestal de winnaars op de talentenjachten, die in de eerste jaren van de 1960's in Roosendaal georganiseerd werden. Speelden het typische Indo-Instro-Rock repertoire met veel instrumentals van The Ventures.

 

Naast zanger Rob Gillet (vader Gerrit speelde bij Jack Dens & Swallows) was Nancy Eman in de beginperiode 1959-1962 zangeres van The Quickly Jumpers, die toen vooral country-muziek speelden. De Quickly's speelden op Hofner gitaren en de versterkers mochten ze lenen van Gerrit Gillet (de vader van Rob Gillet, die sologitaar speelde bij Jack Dens & The Swallows). Nadat Willy Malakusea alias Willy Butters hun vaste zanger was geworden gingen ze vooral op de ruige Indo-Rock toer.

 

Albert Petitjean was naast een gitarist ook een verdienstelijke voetballer van RBC. In 1963 verhuisde Albert naar Den Haag, waar hij aan de slag ging als technisch tekenaar bij de toendertijd Centrale Directie van de PTT (nu KPN). In de periode 1963-1964 speelde Albert in Den Haag nog basgitaar bij The Stratofires.

 

De talentvolle gitarist Albert Valentijn begon in 1963 in The Quickly Jumpers als opvolger van Albert Petitjean gitaar te spelen.

 

In 1965 vormden enkele bandleden de bekende Roosendaalse Indo-Rock groep The Alsatians.

 

Met dank aan Albert Petitjean voor de informatie en de foto's.