Google Custom Search

The Ventunes (Hoogezand)

Bezetting 1963-1966:

Hans Kegener (sologitaar)

Broerie Oliveiro (slaggitaar)

Gert-Jan Milius (basgitaar 1963-1964)

- Chris Rumampuk (basgitaar 1965-1966) naar The Nightbreakers

Menno Arends (drums)

Peter Wenas ( zang)

 

Indo-Rock band uit het Groningse Hoogezand. Ze waren actief van 1963 tot 1966 en waren een van de bekendste bands uit de provincie Groningen. Hun naam refereerde aan hun idolen The Ventures. Kwa stijl en repertoire waren ze te vergelijken met The Tielman Brothers en The Crazy Rockers.

 

Hun eerste optreden vond plaats in Hotel Parkzicht te Sappemeer in september 1963. De vader van bassist Gert-Jan Milius, was eigenaar van Het Centrum Theater te Sappemeer. In de beginperiode kreeg de groep vaak de kans daar op te treden.

 

Ze trokken al snel de Duitse grens over om op te gaan treden en met name speelden ze vaak in Bremen, Norden, Norddeich, Oldenburg, Weener en Willemshaven. In oktober 1964 kregen ze een uitnodiging om in Parijs te spelen op een jongerenbal in de Salle des Fêtes d’Enghien les Bains in de Reu de la Libération. Het succes zorgde ook voor kontakten met enkele platenmaatschappijen en een uitnodiging voor een grote zomertour in Frankrijk langs campings. Men kreeg de planning echter niet rond.

 

Na het afhaken van Menno Arends en de emigratie van Peter Wenas naar Canada viel het doek voor The Ventunes.

 

Discografie:

1964 Bye Bye Johnny / Walking The Dog /Allright Baby / Long Tall Sally

Opname lakplaat Rono (17-12-1964) - acetate (oplage 6 stuks)