Google Custom Search

The Goblins (Oudenbosch)

Bezetting 1963-1965:

Boudewijn Korsmit (gitaar, zang) ex- The Ghost Skiffle Group

Marno de Jong † (gitaar)

Ad Mol (gitaar, toetsen)

Jan Dekkers (basgitaar)

Alex (Alexander) Korsmit (drums) ex- The Ghost Skiffle Group

Lucie Beynon (zang)

 

- Joseph (Jef) Korsmit (gitaar) oorspronkelijke oprichter van de band; later de 1e manager

- Eddie van der Blij (drums) ex- The Rocking Screamers; 1e drummer; vervangen door Alexander Korsmit

 

Bezetting 1966:

Boudewijn Korsmit (gitaar, zang)

Tonny Jongenelis (gitaar) ex- The Tomico's

Jan Dekkers (basgitaar)

Alex (Alexander) Korsmit (drums)

 

Laatste bezetting: (single 1967)

Boudewijn Korsmit (gitaar, zang)

Jos van Merode (gitaar, orgel)

Jan Dekkers (basgitaar)

Alex (Alexander) Korsmit (drums)

 

Indoband uit Oudenbosch, die door Joseph (Jef) Korsmit werd opgericht. Hij was de vader van Boudewijn en Alexander. Boudewijn Korsmit begon in 1963 als gitarist bij The Rocking Screamers. Beide broertjes speelden daarnaast samen in The Ghost Skiffle Group. De kleine Alexander op de theekistbas. Ze doen mee aan een aantal talentenjachten en Alexander Korsmit kan zich nog herinneren dat op een van die avonden Sandra Reemer en The Tielman Brothers als gasten aanwezig waren.

 

De eerste drummer van deze Goblins (= aardmannetjes, afgeleid van het mythische figuurtje de Golem) was Eddie van der Blij (ex- The Rocking Screamers). Na het vertrek van Eddie vd Blij, kwam Alexander achter het drumstel te zitten en kwamen ook de uit Standdaarbuiten afkomstige Marno de Jong en later Jos van Merode in de bezetting.

 

Vader Korsmit werd hun 1e manager. Het Indo zangeresje Lucie Beynon werd door hem bij de Goblins gehaald. Hij zorgde voor optredens door heel Nederland en België. Joop Looijmans volgde Joseph (Jef) Korsmit op als manager.

 

Ze stonden in het voorprogramma van The Outsiders (Wally Tax). In 1967 werd een single opgenomen door Gaby Dirne uit Breda in zijn opnamestudio in het voormalig seminarie. De plaat werd door RCA Inelco uitgebracht. Wegens studie van de broers Korsmit werd de groep ontbonden.

 

Alexander Korsmit ging studeren aan de Bredase kunstacademie St.Joost. Aan het eind van de 1960-er jaren kreeg hij van Dré Rombouts, de manager van The Heralds in Breda, het verzoek om als drummer bij de band te komen. Dit was al ver in kannen en kruiken en er werd zelfs al een foto van deze bezetting gemaakt door de Bredase fotograaf Rob van Tongeren, maar op het laatste moment heeft vader Korsmit er een stokje voor gestoken.

 

Marno de Jong is later met zijn brommer dodelijk verongelukt (aangereden door een militaire 3-tonner).

 

SINGLE:

1967 We Like The Rain / My Baby's Gone (RCA 47-9764)

 

Met dank aan Alexander Korsmit voor de informatie