Google Custom Search

The Goossens Brothers (Apeldoorn)

THE RHYTHM KINGS (1958-1959)

Dolf Goossens (gitaar)

Jacques Goossens (gitaar)

Werner Goossens (bas)

Marcel Giebels (piano)

Chris Kratzch (drums)

Bas van der Waal (bongos) naar Arthur & his Cronies

Lily Claproth (zang)

 

THE GOOSSENS BROTHERS (1960 - ?)

Dolf Goossens (gitaar)

Jacques Goossens (gitaar)

Werner Goossens (bas)

Victor Goossens (drums)

 

The Goossens Brothers zorgden in 1960 voor de opvallende begeleiding op de twee solo singles van Charles Tuinenburg in de Bovema studio in Heemstede. In 1961 waren ze weer present bij de opnamen van Renate en Naldi Tuinenburg.

 

De groep leek een blauwdruk van The Tielman Brothers. Ook muzikaal zorgden zij voor vuurwerk in de studio, ze rockten dat het een lust was met furieuze gitaarpartijen en de 'slappin' bass' was zeer sterk aanwezig in een aantal van hun inspirerende uitvoeringen van bekende nummers. Met name op de stereo versies die in 1992 en 1992 door Rarity Records werden uitgebracht kwam hun ongepolijste pure Indo-Rock stijl heel duidelijk naar voren. Er werden toen door Rarity Records ook vier onuitgebrachte nummers van Renate & Naldi (het jongere zusje en broertje van Lydia Tuinenburg) uit 1961 teruggevonden in de EMI/Bovema archieven.

 

De broers Dolf, Jacques en Werner Goossens speelden in de vijftiger jaren reeds als beroeps in het voormalig Nederlands Indië onder de naam the Rhythm Kings. Ze waren daar ook te zien in een film. In maart 1958 kwam de familie Goossens naar Nederland en vestigden zich in Apeldoorn. In Apeldoorn werd de band opnieuw opgericht met o.a. pianist Marcel Giebels uit Deventer. Bas van der Waal speelde bongo's en was eind 1959 een van de oorspronkelijke bandleden van Arthur & his Cronies. The Rhythm Kings speelden regelmatig in Deventer en traden in januari 1959 voor het eerst op in Apeldoorn in zaal Poort van Kleef.  Dolf Goossens trad in de periode 1959-1960 op onder zijn eigen naam met begeleiding van zijn broers en als The Four Brothers.  In de loop van 1960 leek het hun waarschijnlijk beter om net als The Tielman Brothers verder te gaan als The Goossens Brothers.

 

Van de zeer professioneel klinkende Goossens Brothers is vreemd genoeg na 1961 verder nooit meer iets vernomen in de muziekpers.

 

Naldi (Naldy) werd later in de zestiger jaren in Apeldoorn actief als zanger met zijn band Les Barbouzes.

 

Discografie:

Charles Tuinenburg + The Goosssens Brothers

1960 Don't Go / Yes Sir That's My Baby Imperial HI 1055

1960 My Bonnie Is Over The Ocean / Ask About Love Imperial HI 1056

1992 CD DUTCH R&R - COLLECTOR ITEMS 1

Don't Go / Yes Sir That's My Baby

My Bonnie Is Over The Ocean/Ask About Love

STEREO versies ! Rarity C192460

 

Discografie:

Renate & Naldi + The Goosssens Brothers

1961 Don't Make Me Go / Be A Long Time Gone Imperial HI 1085

1993 CD DUTCH R&R - COLLECTOR ITEMS 3

More and More / Rozen Bloeien In De Hoven / Youre The Reason I'm Living / Someday (4 tracks unreleased 1961)

Don't Make Me Go / Be A Long Time Gone

Alle tracks in STEREO Rarity C192477