The Jokers (Den Haag)

Bezetting:

Bob Lammers (gitaar) naar The Rhythm Gamblers

Tony Lentze (gitaar)

Richie (Ruud) Toorop (gitaar/zang)

Max Willems (contrabas)

Hans Ramakers van Praag (Lange Hans) (drums) naar The Scarlets (1962)

 

Bob Lammers speelde eerst een beetje klarinet en was met name geïnteresseerd in de dixieland klanken van The Dutch Swing College Band. Tijdens dansavonden in de VIN (Vereniging Indische Nederlanders) en de Embers Club, die gevestigd was in de dansschool van de fam. Timmers aan de Koningin Emmakade, maakte hij ca. 1957 kennis met de rock-'n-roll klanken. In de Embers club draaide Ed Christoffel (de broer van Fred Christoffel - sologitarist van The Bell Boys, voorlopers van The Black Dynamites) de nieuwste rock-'n'-roll plaatjes. Er trad ook wel eens een bandje op, waar Bob onmiddellijk van in de ban raakte. Dat waren The Real Room Rockers.

 

Bob begon hierdoor geïnspireerd in 1958 zelf gitaar te spelen in een buurtbandje en met theekistbas, potten en pannen als drums en oude radio's als versterkers werd er met veel lawaai gerepeteerd in een kelder van een flat.

 

Met een aantal vrienden richtte Bob Lammers daarna The Jokers op. Met de band werd in 1959 enkele malen meegedaan aan talentenjachten in Den Haag.

 

Bob Lammers sloot zich in 1959 aan bij The Rhythm Gamblers, een nieuwe groep o.l.v. Ed Christoffel. Tony Lentze kwam in 1961 in beeld als bassist van The Eastern Aces in Duitsland. Ruud Toorop ging naar zee en blies na terugkomst The Twangies nieuw leven in. Hans Ramakers van Praag zagen we later nog terug bij The Scarlets en The Chimes. Max Willems was de jongere broer van Charles Willems (†), die enige tijd contrabassist van The Real Room Rockers was, hij werd opgevolgd door zijn neef Arnold Dryer.