Google Custom Search

The Rhythm Gamblers (Den Haag)

Bezetting 1959-1960:

Eddy Christoffel (gitaar)

Bob Lammers (gitaar) ex- The Jokers; naar The Eastern Aces

Rudy ? Poetiray (basgitaar)

- Loek Nicolai (basgitaar) naar The Royal Six

Ronny ? (saxofoon)

Winnie d'Ancona (drums)

- Rudy ?Hoevenaar  (drums)

Ricky Blake (Richard Blanken) (gitaar/zang) naar The Royal Six

 

De groep werd in 1959 opgericht door Eddy Christoffel (de broer van Fred Christoffel, sologitarist van The Bell Boys - de later Black Dynamites). Richard Blanken (Ricky Blake) een oude jeugvriend van Harry Koster zien we hier voor het eerst als zanger in actie. Winnie d'Ancona was vrijwel zeker de allereerste vrouwelijke Indo-Rock drumster. Tijdens het 'Oktoberfest' in München in 1959 speelde ze percussie bij The Hap-Cats.

 

De band trad regelmatig in Den Haag en omstreken op, maar was ook in Heerenveen (Friesland) en Oostburg (Zeeland) te vinden. In april 1960 speelde de band eenmalig in de Weindorf Astoria in Frankfurt. De Brusselse impresario/agentuur René van Vlasselaer had de band gecontracteerd als invallers.

Bob Lammers sloot zich in maart 1961 na het uiteenvallen van The Rhythm Gamblers op verzoek van Tony Lenztze aan bij de Eastern Aces. Op 1 oktober 1961 moest Bob Lammers afscheid nemen van de Eastern Aces in Duitsland wegens het vervullen van zijn militaire dienstplicht in Nederland. Frans v.d. Brand Horninge was zijn opvolger.

 

In de periode ca. 1963-1964 speelde een Haagse band met o.a. Nico den Buijtelaar en Harry Tetro (beiden ex- The Specials) ook in Duitsland onder de naam The Rhythm Gamblers.

 

Met dank aan Bob Lammers voor de informatie en het fotomateriaal.