The Midnight Specials (Bergen op Zoom)

THE MIDNIGHT SPECIALS 1969

Ed Saffrie † (sologitaar) ex- The Savoy Quartet

Ed Brodie (basgitaar) ex- The Halcons

Wim Verbiest (drums) ex- The Timonters; naar Combo Wil de Bras

 

THE MIDNIGHT SPECIALS 1970

Les Brodie (sologitaar) ex- Jack de Nijs Combo

Peter Binkhuysen (gitaar, zang) ex- The Marlins

Ed Brodie (basgitaar, zang)

Chris Videler (drums) ex- Park Lane

- Frank (Mortiers) & Mirella (Jacobs) (zang) ex- 19th Dimension

 

THE MIDNIGHT SPECIALS 1975 - 80's

Les Brodie (sologitaar)

Peter Binkhuysen (gitaar, zang)

Ed Brodie (basgitaar, zang)

Ully Berkelie (pedal steel) vervangen door zijn zoon

- Danny (Dennis) Berkelie (pedal steel)

Wim Verbiest (drums) ex- Combo Wil de Bras; later vervangen door

- Ronald Buis (drums)

- Margie Brown (zangeres) tijdelijk

 

In 1965 werd door de broers Les en Ed Brodie de Indo beatband THE HALCONS in Bergen op Zoom opgericht.

Toen THE HALCONS uit elkaar gingen, stapte Les Brodie naar het COMBO JACK DE NIJS. Drummer Roy Stubbs naar CLOVER LEAF. Ed Brodie begon met een nieuwe band THE MIDNIGHT SPECIALS.

 

In het begin bestond het repertoire van THE MIDNIGHT SPECIALS uit jazz, bossanova's en evergreens. Ed Saffrie werd de sologitarist van het trio. Saffrie was een belangrijke muziekleraar voor Ed Brodie. Hij was een virtuoos op de jazzgitaar, contrabas en de hawaiian gitaar en tevens een goede jazz zanger. Ed Saffrie woonde in bergen op Zoom en werkte in Den Haag als sergeant bij het leger. Hij trad veel op met Dries Holten (Andres van het duo Sandra & Andres) en de Bergse muzikant Giel Geerlings. Hij zat in Bergen op Zoom in het jazz ensemble het SAVOY QUARTET samen met Henk Taal (de bekende Bergse pianist) en de bassist Piet Hes.

 

Na het overlijden van Ed Saffrie veranderde Ed Brodie de samenstelling en repertoire van zijn band in een "country rock band". Het toen nog onbekende duo FRANK (Mortiers) & MIRELLA (Jacobs) werd soms door THE MIDNIGHT SPECIALS begeleid. Na de komst van Ully Berkelie op pedal steel kregen ze een echte country sound en werden ze concurrenten van Hans Sommer & The Sommerset en later van The Tumbleweeds. Danny (Dennis) Berkelie verving later zijn vader op pedal steel. In 1981 maakten ze hun eerste LP 'From The Far East To The Wild West' en kwam Margie Brown als zangeres bij THE MIDNIGHT SPECIALS. Ze wijzigden hun naam later in MIDNIGHT SPECIAL BAND en van deze formatie werd in 1986 de LP "East Wind" uitgebracht. THE MIDNIGHT SPECIALS heeft 24 jaar bestaan en bijna elk weekend werd er opgetreden in Nederland en België. Enkele malen in Duitsland op militaire bases van het Amerikaanse en Nederlandse leger.

 

Met dank aan Ed Brodie voor de informatie en de foto's