The Halcons (Bergen op Zoom)

THE HALCONS 1965-1969

Les Brodie (sologitaar) ex- The Music Friends; naar Combo Jack de Nijs

Ed Brodie (sologitaar) ex- The Music Friends; naar The Midnight Specials

Henk Beijen (gitaar, zang) ex- The Sea Rollers

Frans Horn (basgitaar) ex- The Sea Rollers

Roy Stubbs (drums) naar Clover Leaf

 

In 1965 werd door de broers Les en Ed Brodie de Indo beatband THE HALCONS in Bergen op Zoom opgericht. Ze waren de Indo concurrenten van THE SPARKS en THE ROCKING STRANGERS. Les en Ed traden voordien veel in België op als THE MUSIC FRIENDS samen met de broers Hans en Frits van Wessel, Indische jongens uit Surabaya, die omstreeks 1963 naar België verhuisden. Gitarist/zanger Henk Beijen en bassist Frans Horn kwamen uit THE SEA ROLLERS. Een Indo bandje uit de Zeekant van Bergen op Zoom en Henk Beijen was de buurjongen van Eugène den Hoed. Beiden speelden samen in THE SEA ROLLERS en sedert 1965 was Eugène 1965 de sologitarist van THE SPARKS.

 

THE HALCONS repeteerden eerst bij Frans Horn thuis en later mochten ze in Café De Ster (Beat City) oefenen en ze maakten daar ook hun debuut op de planken. Theo van Berkum werd hun eerste manager en ze deden o.a. een optreden in De Korenbeurs in de Potterstraat in Bergen op Zoom (waar in de jaren 1966-1967 de Tenny Twenny club gevestigd was). Er volgden concerten in De Eratozaal en de Rich Bar in Roosendaal.

 

Ze traden op voor de militairen in Bergen op Zoom en de Wilhelmina Kazerne in Ossendrecht. Ook speelden in het voorprogramma van THE TIELMAN BROTHERS, toen die na vele jaren weer eens een optreden gaven in Breda, waar ze ooit in 1957 begonnen waren. Natuurlijk werden ze ook gevraagd op de vele feestavonden in het Indische circuit.

 

Toen THE HALCONS in 1969 uit elkaar gingen, stapte Les Brodie naar het COMBO JACK DE NIJS. Drummer Roy Stubbs naar CLOVER LEAF. Ed Brodie begon met een nieuwe band THE MIDNIGHT SPECIALS.

 

Met dank aan Ed Brodie voor de informatie en het fotomateriaal