Google Custom Search

Oety & his Real Rockers (Rotterdam)

Indo-Rock pioniers uit Rotterdam

Oety & his Real Rockers is ongetwijfeld een van de meest tot de verbeelding sprekende en roemruchte formaties uit de Indo-Rock scene. Het was de allereerste rock & roll band in Rotterdam van de broers Oety, Errol en Jimmy Johannes. Zeelui brachten onbekende rock & roll platen mee uit Amerika en ook in veel Indische families gingen jongens naar zee. De Indo bands in Rotterdam gingen met name deze onbekende instrumentals naspelen. In dat opzicht had Rotterdam duidelijk een voorsprong op Den Haag. Oety & his Real Rockers bouwden in Nederland reeds een indrukwekkende reputatie op in de periode 1958 tot de zomer van 1960 toen ze naar Duitsland vertrokken. Net als The Tielman Brothers, The Real Room Rockers, The Skyrockets, The Black Dynamites (The Bell boys), The Hot Jumpers en The Hap Cats behoorden ze tot de eerste generatie Indo-Rock bands die de basis hebben gelegd en een inspiratie zijn geweest voor honderden latere bandjes (Indo en Blanda) in Nederland. Helaas werden Oety & his Real Rockers met hun enige vokale single (Susi Twist /Teen Beat Slop) met de legendarische Ierse zanger Jimmy Ward uit 1964 slechts zeer stiefmoederlijk toebedeeld. Die plaat doet absoluut geen recht aan hun sterke instrumentale prestaties. Recentelijk boven water gekomen live opnames met de onvolprezen goddelijke Jazzmaster klanken van sologitarist Frits Galistan vormen het onomstotelijke bewijs hiervan. De band van Oety was een leerschool voor een groot aantal bekende Indo rockers, die later bekendheid zouden verwerven in andere formaties. Jan Schouten (Electric Johnny) en Franky Franken (Javalins) maakten ooit deel uit van een van de talloze bezettingen. Zo leverden de Rotterdamse Oety & his Real Rockers de basisarrangementen en de muzikanten voor de The Javalins.

 

Oety noemde zijn eerste band in 1958 Oety and his Rollers. Naast zijn broers Errol en Jimmy maakten ook drummer Jan van Herwaarden (†) en Feike Blokstra (†) op contrabas deel uit van deze rockband. Ze waren uitgedost met glimmende bloezen en Tony Curtis vesten. Afgekeken van Elvis Presley en Amerikaanse artiesten. Zeker is dat Jan en Daan Schouten in 1958 ook een tijdje als gitarist mee hebben gespeeld. Ze begonnen hun eigen band Electric Johnny & his Skyrockets en werden de grondleggers van de z.g. South-American-Rock. Daan Schouten speelde ook nog even samen met George 'Djodji' Barendse, die zijn eigen band The Blue Eagles zou oprichten. Na het vertrek van de broers Schouten ging de band verder als Oety Rock and his Rockers. Peter Theunissen kwam als 2e zanger bij Oety in de band. Errol was in de begintijd hun losse zanger. Hij maakte altijd een geweldige show als hij op de planken stond. Oety was de onbetwiste bandleider en vooral een rasmuzikant. Een multi-instrumentalist, die naast zijn gitaar- en drumwerk ook met zijn zang en show het publiek telkens weer wist te vermaken. Met zijn broer Errol Johannes en in de beginperiode ook nog samen met andere broer Jimmy onstond een magie en samenspel zoals alleen broers die kunnen creëren.

 

In het bekende bokstheater Odeon aan de Gouvernestraat was het ieder weekend dansen van acht tot één. De band van Oety was daar vaak te vinden. Op die lange avonden moesten heel veel nummers gespeeld worden. Dat was goed voor de ontwikkeling van de band. Jules Deelder (1944), bekend als de Rotterdamse nachtburgemeester, plaatste in augustus 2004 een foto van Oety & his Real Rockers op zijn eigen web-mazine De Broekhoester en schreef erbij dat hij diverse spectaculaire optredens had bijgewoond en dat hij ze nog steeds niet vergeten was. In de loop van 1959 vertrokken Jan van Herwaarden en Peter Theunissen naar The Rocking Diamonds. Die hadden de jonge talentvolle zanger/gitarist Freek Franken in hun gelederen. Een paar maanden later namen The Rocking Diamonds in de Phonogram studio een van de alleerste rock & roll produkties in Nederland op. Een cover van Bobby Rydell's Wild One en A Voice In The Wilderness van Cliff Richard & The Shadows.

 

De Haagse concurrentie

Oety speelde ook regelmatig in Den Haag. Er was heel wat concurrentie tussen de bandjes en men probeerde met geintjes af en toe de boel te saboteren. Vooral ook Harry Koster van The Black Dynamites was hierin net als Oety zeer creatief. René Nodelijk maakte op 28 november 1959 kennis met de groep van Oety. Hij vertelde hierover later het volgende:.... Mijn nieuwe groep The Alligators bestond 2 weken, toen wij meededen aan een grote talentenjacht in de stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Wij wonnen meteen - mede door een gitaarsolo van Hans Emmerik - de 1e prijs met een prachtig arrangement van de Russische traditional Two Guitars , wat ik in 1962 ook op de plaat heb gezet . Dat begon met een klassiek stukje en ging dan over in rock'n'roll. We droegen daarbij mooie paarse overhemden, die we de Hema gekocht hadden. Het effect met de toneelverlichting erop was schitterend. We wonnen de beker en lieten 2 gerenommeerde concurrenten achter ons. Mijn oude groep The Rockin' Sensation Boys speelden die avond Red River Rock, met een blokfluit en de Rotterdamse Indo-band Oety & his Real Rockers ging erg tekeer: zoals liggend op de grond spelend en ze hadden een enorm volume voor die tijd. Iedereen verwachtte dat die één zouden worden, maar ze werden tweede......

 

Oety kende dus de Haagse concurrentie. Op een gegeven moment wijzigden The Room Rockers hun naam in The Real Room Rockers. Dat klonk in die tijd erg interessant, dus werd ook in Rotterdam de band snel omgedoopt tot Oety and his Real Rockers. Met de komst van de jonge pianist Freddy Noorlander groeide de band al snel uit tot een all-round rock & roll band. De opwindende rock nummers van Little Richard en Jerry Lee Lewis konden nu perfect nagespeeld worden. Peter Theunissen was terug in de band als bassist op een Höfner vioolbas en Reggy Meeng zat achter het drumstel. The Real Rockers repeteerden vaak thuis bij de familie Noorlander. Vader Y. Noorlander was een bekende Rotterdamse manager en hij regelde de zaken voor Oety en zijn band.

 

Op de affiches van de Teenager Shows werden ze aangekondigd als: Een wervelwindshow zonder weerga

In 1959 brak de rock & roll goed door in Rotterdam. Naast Oety & his Real Rockers, Electric Johnny & his Skyrockets, The Rocking Diamonds en The Blue Eagles had je ook nog de Indo bands The Black Devils, The Rhythm Brothers en The Marlins. In de Grote Schouwburg in Rotterdam-Zuid werden grote teenager shows georganiseerd. In Driebergen hadden Ruud en Riem de Wolff een Indische achterbuurman Richard Bamsch. Hij was hun ontdekker en verzon de naam Blue Diamonds voor ze. Richard Bamsch (†) was organisator van Indisch feestavonden. Hij begon zijn eigen Riched Club in een van de oude Jaarbeursgebouwen in Utrecht. De Riched Club was ook actief in de Rivièra-Hal van dierentuin Blijdorp. Op zo'n avond kon er worden gedanst op de muziek van Hawaiian ensembles en Indo bands. Verder waren er floor-shows met Hula Girls etc. In Den Haag vonden dergelijke Indische avonden in de grote zaal van de Haagse Dierentuin plaats. Paul Acket begon eind 1959 in samenwerking met Muziek Expres grote Teenager Shows door heel Nederland te organiseren. In een aantal grote plaatsen van Nederland kon men nu kennis maken Oety and his Real Rockers. Op de affiches werden ze aangekondigd als: Een wervelwindshow zonder weerga! Een reputatie die ze volledig waarmaakten. Door de pers werden ze volledig afgekraakt. Nooit is er over een Nederlandse rockband zo negatief geschreven. Nederland was anno 1960 duidelijk nog niet klaar voor de wilde rock & roll klanken van deze en andere Indo bands.

 

Naar Duitsland in de zomer van 1960

In de zomer van 1960 trok Oety met zijn band de Duitse grens over om een aantal contracten die voor hem geregeld waren door de heer Noorlander af te werken. Oety heeft sindsdien nooit meer in Nederland gespeeld. Freddy Noorlander bleef thuis in Rotterdam en begon met zijn broers een eigen band The Hurricane Strings. Zijn opvolger Gerard Buskop had al enige ervaring opgedaan in enkele onbekende Rotterdamse buurtbandjes en The Rhythm Brothers. Franky Franken (†) was de grote aanwinst als gitarist/zanger van The Real Rockers. In Duitsland leerde hij de kneepjes van het vak bij Oety. Walter Kohn (Doron Cohen) † de Duitse saxofonist van Israëlische afkomst kwam de band soms versterken. Hij was de zoon van clubeigenaar Cohen waar Oety wel eens speelde. Oety and his Real Rockers hadden in Nederland al wel eerder met The Black Dynamites te maken gehad (toen toch echt de verkeerde band om vervelende geintjes mee uit te halen), maar ook in Duitsland kwamen ze elkaar dus tegen.Tijdens een optreden van Oety and his Real Rockers kwamen the Black Dynamites gewoon ijskoud musicerend (als een soort fanfare) de zaal binnen en trokken met hun optocht het publiek mee de zaal uit en hun eigen danslokaal in tot groot ongenoegen van Oety die nu voor bijna een compleet lege zaal moest verder spelen. In het programmaboekje van de grote Rock & Roll Revival (Houtrusthallen, Den Haag - 30 mei 1981) stond dan ook bij The Black Dynamites de ludieke tekst: Een speciaal geformeerde guard zal zorgen dat Oety de stekker niet uit het stopkontact zal trekken!

 

Het ontstaan van The Javalins

Begin 1961 speelden Oety and his Real Rockers in het Palais de Danse in München en The Hurricane Rollers in de daarnaast gelegen Havana-Bar van dezelfde eigenaar. De bezetting van The Hurricane Rollers bestond toen uit Alphons Faverey (Rooie Alfons) op sologitaar, Hans Bax (slaggitaar), Rolf Pichel alias Shorty Miller (slaggitaar en zang), Rudi Piroeli (basgitaar) en Tommy Chuo (drums). Er was grote ruzie ontstaan in de geleden van The Real Rockers en enkele groepsleden van The Hurricane Rollers waren ook op elkaar uitgekeken. De Joodse eigenaar van beide clubs stelde voor om bandleden met elkaar uit te wisselen. Franky Franken, Peter Theunissen, Gerard Buskop en Walter Kohn gingen samen met Hans Bax en Hans Chuo verder als The New Hurricane Rollers. Ze speelden onder die naam voor het eerst in de Weindorf R&R club in Frankfurt en enkele maanden later werd in Israël op verzoek van de organisator onder de naam The Crazy Strangers opgetreden. Toen Robby Latuperisa (die net uit militaire dienst kwam en daarvoor spelend bij George de Fretes) als vervanger van drummer Tommy Chuo in de band kwam, werd deze gewijzigd in The Javalins. De naam Javalins is verzonnen door Hans Bax en is een kruising tussen het destijds bekende Engelse automerk Jowett Javelin en de oorspronkelijke geboorteplaats van de meeste jongens, het Indonesische eiland Java. Het overgrote deel van de bandleden van The Javalins had de stiel geleerd bij Oety.

 

De komst van de vaste krachten Ronny Cortenbach en Iwan Wernet

Oety had nu even Alphons Faverey, Shorty Miller en Rudi Piroeli in zijn band. Na hun contract in Düsseldorf (mei 1961) te hebben afgewerkt begonnen The Real Rockers zonder Oety voor zichzelf als The Strangers. Oety moest medio 1961 weer een nieuwe band samenstellen om zijn contracten na te kunnen komen. Hij nam nu de volledige bezetting van de Haagse band The Internationals over. Zij hadden met Iwan Wernet een zeer goede pianist in hun midden. Iwan was daarvoor al actief geweest in The Black Magics. Karel Cortenbach was begonnen als drummer in The Scarlets en The Internationals, maar als Ronny Cortenbach zou hij als bassist het langst bij Oety blijven spelen. Verder was er nog het gitaristen duo Marijn Sies en Hans Scipio Blume. Oety ging zelf drummen. Pierre Alexander (ex- Black Magic Stars) en Rob Danekes (ex- Black Dynamites) zaten ook als invallers achter het drumstel. Errol kwam terug bij The Real Rockers, nadat hij bij The Strangers werd afgelost door Radja Dalimonthe. Zanger Freddy Soetisna alias Freddy Rochiat was ook actief in de Real Rockers. In de zomer van 1962 ging hij terug naar Den Haag en werd onder zijn artiestennaam Sandy Rollins zanger van The Sky Meteors en later bij The Hot Jumpers.

 

In 1962 moest sologitarist Marijn Sies wegens het vervullen van zijn militaire dienstplicht terug naar Nederland. Hij werd vervangen door Theo Berg (de broer van Harry Berg, de bekende sologitarist van The Crazy Rockers). Slaggitarist Hans Scipio Blume (†) verlaat later dat jaar de band en sluit zich in Den Haag samen met Marijn Sies aan bij The Chiva's. Errol verdween na de zoveelste knallende ruzie met zijn broer en sloot zich tijdelijk aan bij The Hot Strings.

 

De onvolprezen goddelijke Jazzmaster klanken van sologitarist Frits Galistan

Oety lukte het weer om 2 uitmuntende muzikanten te contracteren. Allereerst een van de meest onderschatte sologitaristen uit die periode: Frits Galistan. Hij had reeds furore gemaakt met The Twangies in Duitsland en zijn magistrale gitaarwerk werd gelukkig reeds in de zomer 1963 vastgelegd door Jan Patty tijdens optredens in de Astoria in Freiburg. Deze unieke live opnamen werden in 1992 door Rarity Records in samenwerking met de Stichting Indo-Rock uitgebracht. Frits Galistan kwam na zijn komst uit Indonesië als kind in midden Limburg terecht. Omstreeks 1960 speelde hij met de broertjes Willy en Albert van Haasen in The Black Rockin' Kids. Met zijn volgende band The Hot Strings vertrok een piepjonge Frits omstreeks 1962 als beroeps naar Duitsland. Hier leerde hij Errol Johannes kennen, die tijdelijk als drummer een aantal contracten met de groep afwerkte. De verre voorouders van Frits Galistan kwamen vrijwel zeker uit Armenië en vestigden zich in Singapore en Maleisië. De familienaam verbasterde daar als volgt: Galastaun -> Galstaun -> Galistan en Galistin. Een andere belangrijke Armeense familietak in Maleisië/Singapore is bijv. Gabriel (ik denk nu aan de bekende Indo gitarist George Gabriël).

 

Dan is er nog de legendarische Ierse zanger en multi-instrumentalist Jimmy Ward.

Jimmy Ward (R.I.P.) is een op 28-11-1938 in Dublin - Ierland geboren zanger, die zijn net als vele anderen geluk zocht als muzikant in de befaamde Londense rock & roll coffeebar 2 I's. (Cliff Richard, The Shadows, Vince Taylor en tientallen andere Engelse sterren zijn hier ontdekt). De verwarring rond zijn afkomst is ooit ontstaan toen iemand hoorde wat zijn echte naam was - James Michael Macken - maar er zelf James Mc Annes van maakte (Schotse schrijfwijze maar qua uitspraak vrijwel hetzelfde als James Macken+s). Zijn Duits muziekavontuur begon in Hamburg (1960) als drummer van de Engelse band The Jets in de Kaiserkeller en de Top Ten club. De Jets jamden samen met The Beatles, die in oktober en november 1960 ook in de Kaiserkeller optraden. Hij is na het uiteenvallen van deze band samen met mede Jets lid Tony Sheridan nog even actief in the Beat Brothers. Hierna sluit hij zich aan bij The Black Dynamites. Gelukkig zijn er van die combinatie met Jimmy Ward een aantal unieke opnamen gemaakt. Hagenaar Eddie Blocks (†) maakte in 1962 deze opnamen samen met zijn buurjongen Jean Thomassen (nu een bekende kunstenaar en nog steeds bezeten van het rock & roll virus). Jean probeerde in het begin van de 70-er jaren om deze opnamen op LP uit te laten brengen. Dat ging niet door, omdat geen enkele platenmaatschappij enige interesse toonde. Dat gebeurde wel in 1981 toen de Stichting Al Capone (die reeds eerder opnamen maakten met The Entertainers) de band van Jean overnam. De stichting viel echter uiteen, maar in 1993 bracht Sam Sam Records de fantastisch klinkende opnamen alsnog op CD uit (The Black Dynamites - Best of - CDHL 1009).

 

Susi Twist en Teen Beat Slop

Met de nieuwe formatie van Oety met Frits Galistan en Jimmy Ward in de bezetting werden in het najaar van 1963 werkelijk de sterren van de hemel gespeeld. De helder tinkelende piano sound van Iwan Wernet deed beslist niet onder voor die van Gerard Buskop van the Javalins. Jan Patty (ex- the Twangies) was de drummer in de periode eind 1963/begin 1964 en hij legde met zijn eigen ReVox E36 bandrecorder een aantal historische opnamen vast. In februari 1964 volgde Errol hem weer op. Dat jaar werd dan eindelijk een plaat uitgebracht van Oety op het Bellaphon label. "Susi Twist" zong Jimmy Ward reeds toen hij bij The Black Dynamites zat. Een live opname hiervan werd door Sam Sam Records in 1993 op CD uitgebracht. Deze droge studio opname kan dat unieke live sfeertje niet evenaren. "Teen Beat Slop" heeft wel de typische Oety sound, maar het kan ook niet tippen aan de live uitvoering, die in december 1963 door Jan Patty in de Tivoli Bar in Stuttgart werd opgenomen. Er verscheen in 1964 ook nog een solosingle van Jimmy Ward (Wo Ist My Baby / Yes Clementine) op Bellaphon met begeleiding van The Rockets (Duitse sessie muzikanten).

 

Van Oety & his Oeties tot The Timebombs

In 1963 vertrekt Oety tijdelijk naar The Swallows en als hij begin 1964 naar de The Rhythm Brothers vertrekt gaat de rest van The Real Rockers verder onder de naam The 6 Tropicals. Dit is in feite dus de allereerste bezetting van Jimmy Ward & The Tropicals, die tot 1970 met wisselende bezettingen zouden bestaan met Jimmy Ward als lead-zanger en organist.

 

Na het uitstapje met The Rhythm Brothers ging Oety weer aan de slag als bandleider van een nieuwe formatie Oety & his Oeties. Fred Christoffel Indo gitarist van het eerste uur bij The Bell Boys, The Black Dynamites, The Black Magic en The Travel Five maakte hier deel van uit. Albert Kramer, die daarna met Los Indonesios naar Spanje en Afrika vertrok was een ander opvallend bandlid van The Oeties.

 

Daarna volgen nieuwe formaties zoals The Ravens met ene Hans van Eijck op piano, die zagen we later in Nederland terug in het circus van Toni Boltini (Jumping Pop-In, de begeleidingsband van Johnny Lion en Rob de Nijs), The Tee-Set en After Tea. In The Ivy's was Iwan Wernet teruggekeerd, nadat hij The (6) Tropicals verlaten had. In de periode 1966-1967 volgde de laatste band van Oety die door Duitsland trok. In The Timebombs zat Errol afwisselend met Oety achter het drumstel. De Rotterdamse bassist Louis van Herpen, nu bekend van The Indonesian Revival Band, begon in deze groep als professioneel muzikant in Duitsland. Tijdens een van hun optredens was Oety in de zaal. Volgens Louis was hij wel zijn wilde haardos kwijt, maar zag hij er nog swingend uit.

 

Top 5 van Indo-Rock bands in Duitsland

Oety and his Real Rockers horen gezien hun staat van dienst beslist thuis is de Top 5 van Indo-Rock bands die in Duitsland actief waren. Het probleem is dat er geen representatieve plaatopnamen van Oety en zijn band(s) bestaan. Vooral instrumentaal werden er door de diverse bezettingen geniale prestaties geleverd. Gelukkig bestaan er wel bandopnamen van enkele live concerten (zie discografie onderaan), maar die zijn nog steeds niet voor iedereen toegankelijk gemaakt. Door de jaren heen was zijn band een leerschool voor beginnende Indo rockers. Oety werd zeer goed betaald door de club eigenaren, omdat ze waar voor hun geld kregen. Oety was misschien niet de gemakkelijkste bandleider voor zijn mede muzikanten, maar allen spreken nog vol lof over hun leermeester. Hij was in ieder geval een van de kleurrijkste Indo rockers die we ooit gekend hebben.

 

* Oety Johannes is op 12 mei 2022 overleden, hij werd 88 jaar.

 

Met dank aan: Roeland Bajema, Ronny Cortenbach, Louis van Herpen, Andrew Jaspers, Jan Patty en Peter Riethof voor aanvullende informatie en fotomateriaal.

 

© pmouse, oktober 2002

 

BEZETTINGEN (poging tot het oplossen van de legpuzzle)

 

OETY & his ROLLERS (1958)

Oety Johannes (sologitaar)

Errol Johannes (gitaar, zang)

Jimmy Johannes (gitaar)

Jan Schouten (gitaar) naar Electric Johnny & his Skyrockets

Daan Schouten (gitaar) naar Electric Johnny & his Skyrockets

Feike Blokstra † (contrabas)

Jan van Herwaarden † (drums)

 

OETY ROCK & his ROCKERS (1958-1959)

Oety Johannes (sologitaar)

Errol Johannes (gitaar, zang)

Jimmy Johannes (gitaar)

Feike Blokstra † (contrabas)

Jan van Herwaarden † (drums) naar The Rocking Diamonds

Peter Theunissen (tambourijn, zang) naar The Rocking Diamonds

 

OETY & his REAL ROCKERS (1959-1960)

Oety Johannes (sologitaar)

Errol Johannes (gitaar, zang)

Jimmy Johannes (gitaar) naar The Rocking Diamonds

Hennie Preyers (gitaar)

Freddy Noorlander (piano) ex- The Real Rhythm Rockers; naar The Hurricane Strings

Peter Theunissen (basgitaar) ex- The Rocking Diamonds

Reggy Meeng (drums) ex- The Real Rhythm Rockers

 

OETY & his REAL ROCKERS (1960)

Franky Franken † (sologitaar, zang) ex- The Rocking Diamonds

Oety Johannes (gitaar)

Errol Johannes (slaggitaar)

Gerard Buskop (piano)

Paul Snelders (basgitaar) ex- The Rocking Diamonds 

Reggy Meeng (drums) naar The Rocking Diamonds

- Jan van Herwaarden † (drums) ex- The Rocking Diamonds; naar The Rubins

 

OETY & his REAL ROCKERS (1960-1961)

Franky Franken † (sologitaar, zang) naar The New Hurricane Rollers (The Crazy Strangers)

Oety Johannes (gitaar/drums)

Gerard Buskop (piano) naar The New Hurricane Rollers (The Crazy Strangers)

Walter Kohn (Doron Cohen) † (saxofoon) naar The New Hurricane Rollers (The Crazy Strangers)

Peter Theunissen (basgitaar) naar The New Hurricane Rollers (The Crazy Strangers)

Errol Johannes (drums/gitaar)

 

OETY & his REAL ROCKERS (1961)

Alphons Faverey alias Rooie Alfons alias Roy Alfonsz (sologitaar) naar The Strangers

Oety Johannes (gitaar)

Rolf Pichel alias Roy Michaels alias Shorty Miller (slaggitaar, zang) naar The Strangers

Rudi Piroelie (basgitaar) naar The Strangers

Errol Johannes (drums) naar The Strangers

 

OETY & his REAL ROCKERS (1961-1963)

Marijn Sies (sologitaar) ex- The Internationals; 1962 naar The Chivas

Theo Berg (sologitaar) naar The Dragons

Oety Johannes (gitaar, drums, zang) in 1963 tijdelijk naar The Swallows

Hans Scipio Blume † (slaggitaar) ex- The Internationals; naar The Chivas

Iwan Wernet (piano) ex- The Internationals

Ronny (Karel) Cortenbach (basgitaar) ex- The Internationals

Errol Johannes (drums) ex- The Strangers; in 1962 tijdelijk naar The Hot Strings

- Rob Danekes (drums) ex- The Black Dynamites; invaller

- Pierre Alexander (drums) ex- The Black Magic Stars; invaller

Fred Soetisna † (alias Rochiat) (zang) naar The Sky Meteors

 

OETY & his REAL ROCKERS (1963/begin 1964) bezetting single met Jimmy Ward

- Jimmy Prins † (sologitaar) naar The Travel Five 

Frits Galistan.† (sologitaar) ex- The Twangies (The Crackerjacks)

Oety Johannes (gitaar, drums)

Iwan Wernet (piano)

Ronny Cortenbach (basgitaar)

Errol Johannes (drums)

- Jan Patty (drums - tijdelijk eind 1963) ex- The Twangies (The Crackerjacks); naar Wendy & The Gardenias

Jimmy Ward (zang) ex- The Black Dynamites

 

OETY & his REAL ROCKERS (1964)

Frits Galistan † (sologitaar) naar The 6 Tropicals

Alex Harmanus (2e sologitaar) naar The 6 Tropicals

Oety Johannes (gitaar) naar The Rhythm Brothers

Iwan Wernet (piano) naar The 6 Tropicals

Ronny Cortenbach (basgitaar) naar The 6 Tropicals

Errol Johannes (drums) naar The 6 Tropicals

Jimmy Ward (zang) naar The 6 Tropicals

 

OETY & his OETIES (1964-1965)

Fred Christoffel (sologitaar) ex- The Travel Five

Albert Kramer (2e sologitaar) naar The Black Dynamites

Oety Johannes (gitaar) ex- The Rhythm Brothers

Pim van der Linden (basgitaar)

Dieter Gobel (drums)

 

THE RAVENS (1965-1966)

Ed Klink (gitaar, zang) ex- The Royal Teens

Cor Dirksen (gitaar)

Oety Johannes (gitaar, drums)

Jimmy Pelt (gitaar, basgitaar)

Ronny Krooy (basgitaar) ex- The Rubins

Hans van Eyck (orgel, piano, gitaar) ex- Dave Daimy & The Shaking Rollers; naar Jumping Pop-In

Ron Spekman (drums)

 

THE IVY'S (1966)

Oety Johannes (gitaar)

Jimmy Pelt (gitaar)

Iwan Wernet (piano) ex- The (6) Tropicals

Chris Koopman (basgitaar) ex- The Apachen

Klaus Heling (drums)

 

THE TIMEBOMBS (1966-1967)

Oety Johannes (gitaar, drums)

Fred Christoffel (gitaar) aug. 1966

Sacha Bos (gitaar)

Hans Frederiks (gitaar) sep.66 - aug. 67

Ronny Krooy (basgitaar) aug.1966

Leen ? (basgitaar) sep.- dec. 1966

Louis van Herpen (basgitaar)  jan-aug. 1967

Errol Johannes (drums, gitaar)

 

DISCOGRAPHY:

1964 45 BELLAPHON BL 1001 (Duitsland) Susi Twist (v) / Teen Beat slop (v)

1964 45 BELLAPHON BL 1009 (Duitsland) Wo Ist My Baby (v) / Yes Clementine (v) solo: Jimmy Ward

 

1982 LP AL CAPONE - SALVO 3 - THE PRIVATE COLLECTION

Susi Twist (v) / Teen Beat slop (v)

 

1989 CD BEAR FAMILY BCD 16284 AR - DAMALS IN HAMBURG

Susi Twist (v) / Wo Ist My Baby (v) / Yes Clementine (v)

 

1993 CD RARITY C192472 - ROCK & ROLL FROM HOLLAND - VOL.2

Susi Twist (v) / Teen Beat slop (v)

 

LIVE RECORDINGS:

Een aantal concerten van OETY & his REAL ROCKERS met zanger JIMMY WARD werden eind 1963 door Jan Patty opgenomen. Opnamen werden in ieder geval in december 1963 door hem gemaakt in de Tivoli Bar in Stuttgart.

 

Instrumentals: Al Capone, Beyond The Reef, Black Eyes, Donauwellen, Guitar Boogie, Honky Tonk, Java Guitars, Last Date, Let's Slop!, Lucille, Meet Mr. Callaghan, Night Train, Pepito, Rocking Goose, Rosita My Love, San Antonio Rose, South Of The Border, Sway, Torquay, Yep!

 

Vocals: Buena Notta Bambino, Danny Boy, Ecstacy, Forty Days, Gee Whizz It's You, Giddy Up, Hello Josephine, Hello, I'm A Fool To Care, I Can Tell, In Summer, Kansas City, Keep A Knockin', La Bamba, Maybe Baby, Mean Woman Blues, Mr. Tchang Aus Chinatown, Once In My Life, Pretend, Red Sails In The Sunset, Remember, Skinnie Minnie, Susi Twist, Teen Beat Slop, Twenty Flight Rock, Vaya Con Dios, Valley Of Tears, Walk On By, What's In Your Mind, What Am I Living For, Why Don't You Believe Me