Google Custom Search

The Royal Teens (Den Haag)

THE ROYAL TEENS 1961

Carl Habibuw (sologitaar) naar The Twangies

Frans Sulilatu (gitaar) ex- The Black Shadows; naar The Twangies

Rudie Bierhuis (gitaar)

Huib Liauw Goang Seng (gitaar) ex- The Meteors; naar The Daggers

Pierre La Valette (drums) ex- The Black Shadows

Jan Patty (zang) naar The Twangies

 

Er hebben diverse Indo groepen onder de naam THE ROYAL TEENS gespeeld. Omstreeks 1961 komen we deze naam voor het eerst tegen in Den Haag. Hierin vinden we namen als Frans Sulilatu (later de bekende sologitarist van The Rhythm Strings),Jan Patty (drummer van o.a. The Twangies en Jimmy Ward & The Tropicals) en Huib Liauw Goang Seng (later o.a. The Daggers, The Chimes en The Fire-Devils).

 

THE ROYAL TEENS (1961-1963) bezetting Delta single

Jacky Bos (sologitaar)

Jan Storm † (gitaar/zang)

Benno v.d. Weghe (gitaar) ex- The Rocking Diamonds

Andrei Serban (basgitaar) naar Eddy & The Crazy Jets

Carly Schöne (drums) ex- The Black Devils

 

- Robbie van Wattum

- Peter Bax

- Wout Janse (gitaar) ex- The Scarlets

 

De bekendste formatie die de plaat voor het Delta label opnam was voornamelijk in de periode 1961-1963 actief. Ze traden o.a op voor de Embers club in het Haagse Ava gebouw. Op de single uit 1962 is basgitarist Andrei Serban op zijn best te horen door op een ongelooflijk snelle manier zijn Höfner vioolbas te bespelen. Hij had dan ook een gedegen opleiding als violist op het conservatorium genoten en volgde later in de voetsporen van zijn vader door met een eigen Roemeens orkest op te gaan treden. Naast de fraaie cover van het Fireballs nummer A Spanish Legend (Leyende Espanola) een compositie van George Tomsco staat op de andere kant van de plaat het nummer Driving Guitars op het label. Je hoort echter Sunny River een ander nummer van The Ventures.

 

Jan Spoel was samen met Andrei Serban de oprichter van de band. Later kwamen ook de Rotterdammers Benno v.d. Weghe (ex- The Rocking Diamonds) en Carly Schöne (ex- The Black Devils) in de bezetting.

 

Jan Spoel ging werken in de horeca in Den Haag en Italië. Als ober zong hij in het midden van de  jaren '60 graag mee met bands in de Beatclub - voorheen De Vliegende Hollander van Pia Beck - in de kelder van Les Galleries aan het Gevers Deynootplein. Hij werd bekend als de Haagse Elvis. Later exploiteerde hij Bar La Valbonne (Haagse Houtstraat) en terug uit Italië opende hij café-restaurant La Valetta (Nieuwe Schoolstraat 13a).

 

Discografie:

1962 A Spanish Legend (Leyende Espanola) / Sunny River (Driving Guitars op label) (DELTA DS 1031)

THE ROYAL TEENS (1960s) Amsterdam ?

Johnny ? (gitarist met witte Stratocaster)

Ed Klink (gitaar) naar The Ravens

Henry ? (basgitaar)

Walter 'Wally' Rellum (drums) ex- The Hondo's

 

In Duitsland speelde iets later ook een nog een Indo-Rock band onder de naam THE ROYAL TEENS. Mogelijk uit Amsterdam.