The Flying Arrows (Rijssen/Wierden)

1e bezetting:

Richard Tokaya (sologitaar, zang)

Tonny ter Beest (gitaar)

Ronald Huls (basgitaar)

Hans Barnaart (drums)

 

2e bezetting:

Ben Adriaansz (sologitaar) ex- The Lunatics

Richard Tokaya (gitaar, zang)

Tinus Sapulette (saxofoon, zang) ex- The Lunatics

Ronald Huls (basgitaar)

Hans Barnaart (drums)

 

The Flying Arrows was van oorsprong een schoolbandje van de Katholieke MULO in Rijssen. Richard Tokaya (sologitaar, zang) en Ronald Huls (basgitaar, zang) waren de oprichters en hun buurtgenoten Tonny ter Beest (gitaar) en Hans Barnaart (drums) sloten zich bij hun aan. Er werd hoofdzakelijk gespeeld op schoolfuiven en ook in Duitsland tijdens uitwisselingen van leerlingen, o.a. in Ibbenbüren.

 

Er was in de 60's ook een groep in de stad Groningen actief onder de naam The Flying Arrows en in Leiden had je Danny & The Flying Arrows. De laatste band maakte in 1964 een nu veelgezochte Nederlandstalige rocksingle voor het Philips label (Lava = Rave On / Mijn Tennessee Baby). Beide laatste groepen waren overigens geen Indo bands.

 

Nadat Tonny ter Beest na een jaar of wat was afgehaakt kwamen Ben Adriaansz en Tinus Sapulette afkomstig uit de uiteengevallen band The Lunatics uit Wierden de Flying Arrows nieuw leven in blazen. Ben Adriaansz nam de sologitaar over en Tinus Sapulette speelde saxofoon. Tinus was ook erg sterk als zanger van het Fats Domino repertoire.

 

Dick Waanders (Diwa Records) ontdekte de Indo band in 1965. Maakte wat opnamen en bombardeerde de talentvolle groep min of meer tot huisorkest van de Double Dee Shows die hij in de regio organiseerde.

 

LIVE TAPE (Volkspark Rijssen) opname Dick Waanders

1965 Al Capone, Lucille (v), High Heel Sneakers (v)