The Flying Rockers (Little Remy) (Den Bosch)

bezetting:

Guus Silooy † (sologitaar) ex- The Real Rockers

Hans Risocotta (gitaar, zang) vervangen door:

Koos Raaymakers (gitaar) tijdelijk 1961; naar The Electro Strings

Rinus Huismans (gitaar) naar Bob Smit & Duke City Sextet

Anton Krijnen (gitaar) ex- Anthony & his Skylarks; naar Mark 5

Richard Ludwig (basgitaar) vervangen door

Cees Vermeulen Windsant (basgitaar, zang)

Ad Boeren (drums) naar Bob Smit & Duke City Sextet

Jan de l'Or (drums) ex- Anthony & his Skylarks

Remy Ramaekers (Little Remy) (zang) in 1964 naar The Allstars

 

The Flying Rockers is ca. 1960 ontstaan, nadat de Indo band The Real Rockets met o.a. Guus Silooy en Hans Risocotta hun naam wijzigden. Hans Risocotta nam eerst de zang voor zijn rekening. Later kwam Remy Ramaekers als zanger bij de band.

 

Remy Raemakers (Little Remy) kreeg met zijn groep The Flying Rockers na het winnen van een talenjacht in Oisterwijk 1962 een platencontract aangeboden bij Phonogram. Johnny Hoes zat in de jury.

 

De debuut single was een cover van Bobby Vinton's grote hit Roses Are Red (My Love). De groep verscheen met hun plaat in het programma Top of Flop (VARA-TV) en in België in het tv-programma Tienerklanken.

 

Daarna volgde een in het Maleis gezongen single met Buka Pintu en Kami Belajar. De plaat werd ook in Duitsland op Fontana uitgebracht.

 

Remy Raemakers ging in 1964 zingen bij The Allstars, een gerenomeerd amusementsorkest dat op zondagavond het huisorkest was van de grote Brabantse danszaal Het Lido in Waalwijk. Op zaterdagavond speelde daar een andere bekende Bossche formatie met een Indische zanger: Bob Smit & het Duke City Sextet.

 

Cees Vermeulen (Windsant) werd naar verloop van tijd de zakelijk leider van de band. Na het vertrek van zanger Little Remy nam hij de zang voor zijn rekening. The Flying Rockers bestonden in een gewijzigde samenstelling tot 1970. Cees Vermeulen was daarnaast actief met een boekingsbureau en een platenwinkel. Hij ging verder als plugger en producer en bracht enkele platen uit onder de naam Mark Evans en ontpopte zich in de jaren 70 als Mike Vincent tot zanger van Nederlandstalige werk. Hij had een hit in 1974 met Friet Met Mayonaise. In 1984 bracht hij op zijn eigen Rocker label een EP uit met 4 nummers van de heropgerichte Flying Rockers.

 

Guus Silooy (†) was de sologitarist van de Flying Rockers. In 1977 maakte hij een instrumentale solo LP 'Twenty Golden Guitar Greats' (CNR 657.535) onder de naam Strato. Producer hiervan was Ad Kramer (ex- Bob Smit & het Duke City Sextet). Hier werkten verder aan mee. Ad Kramer (orgel, piano), Emmanuel Cooymans (drums, ex-Jug Session) en Lodi Silooy (bas, ex- Duke City Sextet, Red Stomp Filter, Venus and Magnificent)

 

Discografie:

1962 Roses are red / Charmaine Decca FM 264.461

1962 Buka pintu / Kami belajar Decca FM 264.474

1962 Buka pintu / Kami belajar (DE) Fontana TF 266.381

1962 Jij alleen / Mijn hart is gebroken Decca FM 264.486