Google Custom Search

The Losers (Roosendaal)

Bezetting: (bij oprichting + 1e single)

Albert Valentijn (sologitaar) ex- The Quickly Jumpers; naar Clark Richard & Tropical Stars

Jack de Nijs † (gitaar, zang) ex- The Flames

Will Masius (basgitaar) ex- The Moonrockers

Ruud Wenzel (basgitaar) ex- The Flames; naar Clover 5

Henk Voorheijen † (drums) ex- The Flames

 

Bezetting (2e single)

Loek Bastiaans (sologitaar) ex- Clark Richard & Tropical Stars

Emile Schwarz (gitaar) ex- Clark Richard & Tropical Stars

Jack de Nijs † (gitaar, zang) naar Rose Valley Quintet

Wil Masius (basgitaar)

Henk Voorheijen † (drums) naar Rose Valley Quintet

 

- Ben Stevens (gitaar) vervanger van Emile Schwarz

 

In de zomer van 1965 vertrokken Jack de Nijs en Rudy Wenzel voor een 2 maanden contract als beroepsmuzikant met The Rhythm Brothers naar Duitsland. Er werd opgetreden in de navolgende bezetting: Frans Kroes (sologit.), Dick Kroes (slaggit.), Rudi Sigtermans (drums), Ruud Wenzel (basgit, hij wordt vervangen door Wout Veenendaal) en Jack de Nijs (piano en zang).

Daarna speelde Jack de Nijs nog 2 maanden met de Dortse Indo band Tony & his Magic Rhythms in Duitsland. Terug in Roosendaal formeerde hij samen met bassist Ruud Wenzel en drummer Henk Voorheyen een nieuwe Roosendaalse beat band THE LOSERS. De talentvolle sologitarist Albert Valentijn afkomstig uit The Quickly Jumpers en Will Masius (extra basgitarist!) maakten de band compleet.

 

Zijn connecties met Addy Kleijngeld, van grammofoonplatenmij CNR te Scheveningen, uit zijn Jack Dens & Swallows periode kwamen van pas. Hun allereerste single met een zeer aanstekelijke Indo-rock beat, bevatte op de A-kant weer een eigen compositie van Jack en wel Since You're Gone. Het is echter vooral het nummer Mexico op de B-kant wat de aandacht trok. We horen hier Jack de Nijs met een zelfgeschreven Engelstalige tekst van dit oorspronkelijk Franse nummer (hit voor Luis Mariano uit 1952) uit de operette 'Le Chanteur de Mexico' (1951). De groep werd door CNR vrij goed gepromoot in diverse muziekbladen onder de noemer "Beat From Holland". De geruchten willen dat het nummer Mexico een hit in Peru is geweest, maar het is voorlopig nog niet mogelijk gebleken dit met bewijzen te staven. Overigens zou de Zangeres Zonder Naam het liedje in 1969 met een Nederlandse tekst beroemd maken.

 

In 1966 vonden er wat personeelswisselingen plaats. Bassist Ruud Wenzel formeerde zijn eigen band Clover Five. Albert Valentijn vertrok naar België en ging bij Clark Richard & The Tropical Stars spelen. In zijn plaats kwamen de beide ex- gitaristen van de Tropical Stars (en Tony & his Magic Rhythms) met name Emile Schwarz en Loek Bastiaans, die Jack nog kende van zijn Duits avontuur met Tony & his Magic Rhythms, tot het uiteenvallen van de band in 1967 deel uit maken van THE LOSERS. In 1966 werd er nog een 2e single op CNR uitgebracht. Twee originele songs Give Me Time en The Jerkin' Tree.

 

Medio 1966 begint Jack de Nijs ook met zijn eigen impresariaat. Hij regelt de boekingen voor zijn eigen band The Losers en verder o.a. voor The Moz-Arts uit Roosendaal en The Revive (ex- The Rockin' Teens) uit Breda.

 

singles:

1965 Mexico / Since You're Gone (CNR UH 9805)

1966 Give Me Time / The Jerkin' Tree (CNR UH 9859)

1966 The Jerkin' Tree / Give Me Time (Ariola 19.082 AT) Duitsland

1966 Mexico / Since You're Gone (LP Beat From Holland - CNR GA 5024)