Google Custom Search

The Poetiray Brothers (Oosterhout)

The Rainbow Twisters: 1962

Ruben Poetiray (solo- slaggitaar)

Ben Poetiray (solo- slaggitaar) 13 jaar!

Lionel Poetiray (basgitaar)

Stanley Poetiray † (drums)

? (zang)

 

The Poetiray Brothers:

Ruben Poetiray (solo- slaggitaar)

Ben Poetiray (solo- slaggitaar)

- [Louis (Wietje) Poetiray † (gitaar) naar The Teacircle

Lionel Poetiray [Jackey Rain] (basgitaar) naar The Tumbleweeds

Stanley Poetiray † (drums)

Edu Schalk (zang)

 

De band ging in 1962 van start met een 13-jarige Benny Poetiray als The Rainbow Twisters met een optreden in Buurthuis De Pannehoef in Oosterhout. Speelden daarna langdurig op zondagavonden in Zaal Baks (Café De Linde) in Goirle.

 

Een jaar later verdween de zanger en gingen ze verder als The Poetiray Brothers. Zanger was de uit Breda afkomstige Edu Schalk.  Ze speelden later o.a. regelmatig in het Scala gebouw aan de Tilburgse Tuinstraat en in danszaal Den Bonten Os in Baarle-Nassau.

 

Lionel Poetiray is als bassist ca. 1969 actief in een van de eerste bezettingen van de countryband The Tumbleweeds uit Waalwijk

 

Ben Poetiray ging in 1970 als beroepsmuzikant in Duitsland aan de slag. In 1973 was hij een tijdje gitarist bij Hannie & de Rekels en in 1974 speelde hij 6 maanden bij Alexanders Showband. Daarna was hij tot 1980 actief in Eurasia, de band van Reggy en Loulou Tielman. In de periode 1980-1982 speelde hij samen met Edu Schalk in The Entertainers uit Dordrecht. Hij maakte daar samen met sologitarist Rob Pool 2 uitstekende Indo-Rock LP's in de oude stijl voor het Al Capone label. Daarna zat hij van 1983-1986 bij Andy Tielman in Tielman Express en The Tielman Brothers en was actief in nieuwe bands van o.a. Harry Koster en Willy Wissink. De Poetiray Brothers gingen ook weer optreden tijdens revival shows en veel bijval kreeg hij in Indo-Rock band (oude stijl) The Legends met onder meer Hans Bax en Rob Latuparisa. Hij maakte ook enkele solo CD's. In 2012 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als muzikant.

 

 

Stanley Poetiray is op 19 oktober 2008 overleden. Hij werd slechts 63 jaar oud.