The Typhoons (Maastricht)

1e bezetting:

Roy Spangenberg (sologitaar)

Harry (Boy) Bosten (gitaar) naar The Quinto's

William Noya (gitaar)

- Harry Heltzel (gitaar/zang) naar The Sharons

Roy (Ventje) Koropit (bas)

? (drums)

Jean Gilissen (drums) naar The Sharons

Frans Janssen (zang)

 

2e bezetting:

Theo v.d. Vondervoort (gitaar) ex- The Black Diamonds

Puck v.d. Valk (gitaar)

William Noya (basgitaar)

David Nanuru (steel gt.) ex- The Black Diamonds

René Schmidt (drums) naar The Sharons

Bert v.d. Valk (zang)

 

The Typhoons was een band uit de wijk Nazareth in Maastricht. De bekende componist-arrangeur Jef Penders uit Maastricht had op verzoek van talentenscout en platenhandelaar Henk Severs (Muziekhuis De Harp), tevens leider van Phonogram’s Opname Studio Zuid, twee Nederlandstalige composities van Jack de Nijs alias Jack Jersey en zijn broer Rudolph (Karel) alias Eddy Coper uit Roosendaal gearrangeerd en The Typhoons uitgezocht als geschikt orkest om deze uit te voeren. Johnny Blenco alias Jef Vriezelaar uit Maastricht schreef Duitstalige teksten van beide liedjes voor muziekuitgeverij Funny Music.  Opvallend is dat Jack de Nijs reeds in 1963 de naam Jack Jersey als zijn alias gebruikte, terwijl hij pas in 1973 bekend werd als artiest onder die naam!

 

In de Phonogram studio, waar tijdens de opname ook Sandra Reemer als jong zangeresje aanwezig was, werden Fanny en Blijf Bij Mij vastgelegd. Jef Penders speelde hierbij orgel.  Beide nummers blinken naast de pakkende tekst en zang van Frans Janssen vooral ook uit door hun fraaie gitaarsound. Roy Spangenberg speelde sologitaar tijdens de sessie (hij was de sologitarist bij de zangnummers en Harry Bosten was de sologitarist voor het instrumentale werk van de Ventures, Shadows enz.

 

Op 23 november 1963 waren ze te beluisteren op de radio in het VARA stedenprogramma opgenomen in de Sphinx-Zaal in Maastricht.

 

The Typhoons speelde o.a. vaak in Dancing Dirix in de Beekstraat te Meerssen. Daar traden later ook The Sharons uit Maastricht op in prachtige blauwe glanspakken.

 

Discografie:

1963 Fanny / Blijf Bij Mij (Philips 318.908 PF)