Google Custom Search

The Alsatians (Roosendaal)

Bezetting 1965-1969:

Nico Takarindingan (gitaar, bas) ex- The Firestrings; naar The Bougainvilles

- Davidt Takarindingan (gitaar, bas)

Joop Abels (gitaar, zang)

Joseph 'Oetjoe' Kotta (gitaar, bas, zang) ex- The Quickly Jumpers

Rob Gillet (bas, gitaar, zang) ex- The Quickly Jumpers

Daan Takarindingan (drums) ex- The Quickly Jumpers

- Wim van Nijnatten 1969 (drums) ex- The Caps

 

Beat- en rhythm & blues band, onstaan uit The Quickly Jumpers. Speelden vaak in Café-zaal Concordia van Jan van Zundert op de Kade in Roosendaal. Ze waren ook het huisorkest van jeugdhuis Eurohonk aan het Ireneplein in Roosendaal.

 

Op 24 juni 1967 trad de band op samen met nog 7 andere Roosendaalse bands (Blubber, Caps, Eye, Op-Sound, Take Five, Vamps, Up-Set) tijdens een Beatmarathon, die gehouden werd in het Eurohonk.

 

Op 20 april 1968 deden zij mee aan het songfestival "I Love KRO" in schouwburg De Kring in Roosendaal. De talentenjacht was een van de activiteiten van de festiviteiten georganiseerd vanwege Roosendaal 700 Jaar. Die dag zond de KRO heel de dag vanuit de "studio' in de foyer van de schouwburg radio uitzendingen uit op Hilversum III. Zoals het destijds populaire zaterdagochtend programma "Djinn". Van hun  optreden werden enkele beelden geschoten door ERSA (Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) voor hun Journaal Roosendaal 1968.

In de zomer van 1968 werkte de groep mee aan de amateur speelfilm "De Verschoppeling" van Jeugdcentrum Eurohonk. Ze schreven ook zelf speciaal muziek hiervoor.

 

Op 14 september 1968 speelde de band live op de radio tijdens een rechtstreekse uitzending van Jos Brinks' pop programma "Boem" (TROS) vanuit het Josephhuis te Roosendaal. Jos Brink had een kort interview met Joseph 'Oetjoe' Kotta en de band speelde Don't Fight It.