Google Custom Search

The Bougainvilles (Oudenbosch)

Bezettting 1964-1969:

Louis Ooijen (sologitaar) ex- Teddy Black & The Temptation Rockets; naar Les Amis

Lex Thieme (gitaar) ex- The Thieme Brothers

Fred Thieme (gitaar) † ex- The Thieme Brothers

Ronny Thieme (basgitaar) † ex- The Thieme Brothers

Piet Thieme jr. (drums, gitaar) ex- The Thieme Brothers; naar Convicted

Mobi Thieme (zang) ex- The Thieme Brothers

 

Overige bandleden:

Jozef Schultz (basgitaar) vervanger van Ronny Thieme

Nico Takarindingan (sologitaar) ex- The Alsatians; vervanger van Louis Ooijen

Hans Thieme (drums) naar Convicted

 

Manager: John Melissen (Zevenbergen)

 

Voorheen heette deze band The Thieme Brothers. Sologitarist Louis Ooijen uit Breda was in 1964 de vervanger van Piet Thieme sr. Hij was afkomstig van de band Teddy Black & The Temptation Rockets uit Breda. In het begin vonden de repetities plaats ten huize van de familie Thieme, later in garages en beschikbare zaaltjes in de omgeving. Men speelde Indo-Rock. The Bougainvilles had vele optredens in de regio, o.a. zaal Kunstmin in Oudenbosch, Concordia en de Eratozaal in Roosendaal, dancings in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, zaal de Sportvriend te Zevenbergen. Verder nog te s'Heerenhoek in het gemeenschapshuis “De Jeugdhoeve” en buurthuizen in Utrecht.

De band nam deel aan de voorselectie van "Nashville in Holland" - een programma van "Cowboy" Gerard de Vries -  in de studio van Radio Veronica aan de Bussemergrindweg in Hilversum. Het leidde tot opnamen in De Drie Stoepjes in Den Haag. Deze opnamen werden destijds door de piratenzender uitgezonden. In 1969 hield de band op te bestaan,

In1970 zijn Hans en Piet Thieme jr. verder gegaan met de band Convicted, Hans Thieme speelde piano en keyboard en Piet jr op sologitaar.

 

Bronnen:

  • Piet Thieme jr. - informatie en foto's
  • Muzikaal Oudenbosch in de jaren 60 door Kees Heskens en Bernard den Braber. Uitgave 112 van de Heemkundige Kring Broeder Christofoor (Jaarboek 2016)