The Scouts (Beverwijk)

Bezetting bij oprichting 1965:

Charles Portiér (sologitaar) ex- The Squadrons; naar Sunset

Guus van Westerloo (gitaar/zang) ex- The Squadrons

Nono Pieplenbosch (basgitaar) ex- The Squadrons

Harry Schierbeek (drums) ex- The Squadrons; naar The Bintangs

 

Latere groepsleden:

Albert Schierbeek (gitaar/zang)

Jacques Kloes (zang) ex- Take Five; naar The Dizzy Man's Band

Rien de Reuver (zang)

Joop Dekker (gitaar) ex- The Hotlets

 

De band The Scouts uit Beverwijk was in 1965 een voortzetting van The Squadrons. Het repertoire bestond uit covers van: The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, The Hollies en Top-40 werk. Nadat gitarist/zanger Guus van Westerloo opgeroepen werd voor militaire dienst nam Albert Schierbeek zijn plaats in.

 

The Scouts deden aan diverse talentenjachten mee. In het Duitse Recklinghausen gingen ze met de eerste prijs van een concours naar huis. In Nederland resulteerde het winnen van een talentenjacht in een optreden voor de KRO radio, de opnamen werden gemaakt in de NOS studio. De KRO stelde tevens voor de drie beste bands een heuse reisbus beschikbaar, zodat ook de fans meekonden. De groep kreeg een aanbod om als beroeps in Duitsland aan de slag te gaan. De optredens vonden meestal plaats in het Ruhrgebied (Essen, Dortmund, Recklinghausen etc.). Het repertoire werd steeds steviger door nummers van Jimi Hendrix en The Cream.

 

Sjaak Kloes (later The Dizzy Mans Band) kwam tijdelijk de groep als zanger versterken. Kort daarna werd hij vervangen door Rien de Reuver. Na het vertrek van Charles Portiér, werd zijn plaats enige tijd ingenomen door gitarist Joop Dekker (ex- The Hotlets). Niet lang daarna werd de groep ontbonden en vertrok drummer Harry Schierbeek naar The Bintangs.

 

• Met dank aan Charles Portiér voor de informatie en het fotomateriaal