The Strolling Players (Hooghalen)

Bezetting:

Danny Rugebregt (gitaar)

Anis Latumaelissa (gitaar)

Victor Maail (gitaar/sax) naar The Hartung Sounds

Dolf Hehanussa (bas)

- Eli Ririmasse (bas)

Guus Sapulette (drums)

- Thijs Rugebregt (drums)

 

 

Molukse band ontstaan in 1957 in woonoord Schattenberg (het voormalige Kamp Westerbork) bij Hooghalen onder Assen. De groep speelde aanvankelijk Hawaiian muziek maar al gauw ook de rock & roll op feestjes en bruiloften (Ambonese bruiloften van 22.00 uur tot zonsopgang) in het het kamp en in andere Molukse gemeenschappen in het land.

 

De groep deed  in juni 1960 mee aan een talentenjacht, die op de VARA televisie in het programma van Theo Eerdmans werd uitgezonden. Een showfoto hiervan verscheen in het tienerblad Romance van november 1960. Onder de noemer: Waar blijft de rock? Op hun "judopakken" waren de initialen S.P. geborduurd.

Ze bereikten de 3e plaats. Winaar werd The Mozam Skifflegroup uit Maastricht

Een jaar later stond de groep weer in Romance nr 15 van 15 april 1961. De groep was afgebeeld tussen andere Drentse artiesten. Tevens werd een eigen bandfoto afgedrukt.

 

Een hoogtepunt is onder andere een optreden in Bellevue in Assen met The Blue Diamonds. In de vermelde bezetting wisselde drummer Guus Sapulette soms van plek met Thijs Rugebregt en bassist Dolf Hehanussa met Eli Ririmasse.

 

In 1963 viel de groep uit elkaar.