The Sky Devils (Zaandam)

Bezetting 1964-1966:

Frank van den Eeckhout (gitaar, zang) ex- The Bright Stars; naar The Upmost

Chris Fronik (gitaar) ex- The Bright Stars; naar The Upmost

Roy van den Eeckhout (basgitaar) ex- The Bright Stars; naar The Upmost

Ferry van den Eeckhout (drums) ex- The Bright Stars; naar The Upmost

- Linda Nijendorff (zang) naar The Upmost

 

The Sky Devils was een voortzetting van The Bright Stars. In de beginperiode droegen de bandleden tijdens optredens blauwe glimmende cape's.

 

In juli 1965 wonnen ze de Noordzee Talentenjacht in Bergen. De daar gespeelde nummers (Guitar-Humoresque, Walkin' The Dog, I'll Be There, Roll Over Beethoven, Memphis Tennessee en Hello Josephine) werden door Radio Veronica op de band vastgelegd en in augustus uitgezonden.

 

In 1966 werden enkele opnamen (Ann Louise, The Cruel Sea en Walk Don't Run) van de groep gemaakt in de Soundpush-Studio te Blaricum t.b.v. het Radio Veronica programma van presentator Suhandi.

 

Linda Nijendorff kwam begin 1966 als vaste zangeres bij de band en tijdens optredens werd de groep ook ondersteund door een zestal Go-Go danseressen (Beatgirls Z '66). Met deze bezetting werd nog voor Radio Veronica opgetreden in het Red-Band Top Parade (Top Drop) programma met de nummers The Hucklebuck (zang Linda) en Where Have All The Good Times Gone.

 

Vanwege de opkomst van de beat en Engelse r&b werd in de zomer van 1966 besloten om door te gaan als Beatgroup Upmost.

 

In 1997 en 1999 maakten de 3 broers Van den Eeckhout aangevuld met hun jongste broer Max een comeback via CD's op Rarity Records.