The Crazy Five (Den Haag)

The Jetfighters 1965:

Harry van Dusseldorp (gitaar)

Roy Moonen (gitaar) ex- The Swallows

Henk van Poecke †(basgitaar)

Rudy Roeleveld (drums)

Lex Tholens † (orgel) (

 

The Crazy Five sep.1965- sep.1966:

Harry van Dusseldorp (gitaar)

Roy Moonen (gitaar)

Frank Westerkamp (gitaar) ex- The Jaguars; naar The Motowns

Lex Tholens † (basgitaar)

Rudy Roeleveld (drums)

 

The Crazy Five okt. 1966-mei 1967:

Harry van Dusseldorp (gitaar) naar The Wings

Roy Moonen (gitaar) naar Group 1850

Johnny Fortuin † (gitaar) ex- The Meteors

Lex Tholens † (basgitaar)

- Tom Wierenga (drums okt+nov. 1966) ex- The Golden Jaguars; naar Joyce Tielman & The Jugglers

- Andrew (Jamaica ) (drums - vanaf dec. 1966) ex- Willy Wilson & The Downbeats

 

The Jet Fighters (voorheen Jerry & The Jet Fighters) speelden in juli 1965 in de bekende Duitse zaal Musical te Krefeld. In september gingen de beide gitaristen Harry van Dusseldorp en Roy Moonen samen met drummer Rudy Roeleveld als beroepsorkest verder onder hun nieuwe naam The Crazy Five. Alleen hun bassist Henk van Poecke was vertrokken en organist Lex Tholens ging nu basgitaar spelen. Frank Westerkamp (ex- The Jaguars) kwam de groep als extra gitarist versterken.

 

De band was als het ware een blauwdruk van The Crazy Rockers en vooral van The Tielman Brothers. Ze investeerden in een installatie en instrumenten die identiek waren aan de Tielman Brothers. Het repertoire bestond naast top-40 werk in de Indo-Rock stijl grotendeels uit songs die hun grote voorbeelden ook speelden

 

Roy Moonen: Onze sologitarist Harry van Dusseldorp had een 10-snarige Fender Jazzmaster. Tien snaren, omdat de onderste 4 snaren dubbel waren, waarvan de één normaal en de ander een octaaf hoger gestemd was. Voor dit doel werden mandolinesnaren gebruikt die erg dun waren. Het effect was dat een solo erg vol klonk en een zogenaamd 'tingelend' effect gaf die kenmerkend was voor de meeste Indo bands uit die tijd. Bassist Lex Tholens speelde op een Fender VI bass, een 6-snarige basgitaar. Zelf had ik als tweede sologitarist ook een Fender VI gitaar (naar het voorbeeld van Reggy Tielman), echter uitgerust met gewone gitaarsnaren om een zwaar geluid te krijgen bij het begeleiden, meestal op de onderste snaren. Dit gaf een speciaal staccato geluid en het typeerde de bekende Indo-Rock stijl van de Tielman Brothers.

 

The Crazy Five werkten o.a. maandcontracten af in Keulen( Kaskade), Krefeld (Musical), Giessen (Astoria Tanzbar, Hacienda Bar), Bochum (Regina Tanzpalast), Bremerhafen (Roxy Tanzbar), Duisburg (Treffpunkt), Wetzlar (Starclub), Alt Rheidt (Tanzbar Alt Rheidt), Stuttgart (Tivoli Bar), Hanau (Jolly Bar - wegens enorm succes zelfs 2 maanden achtereen) en Essen (Tanzpalast Lito). In december 1966 vond het hoogtepunt voor The Crazy Five plaats toen ze als 2e band naast de Tielman Brothers in het Lito in Essen speelden.

 

In mei/juni van 1966 speelden ze 2 maanden in de PAM-PAM in Scheveningen met een wisselband. Op de bühne verzorgden de Pam-Pam Go Go Girls tevens een dansshow tijdens hun optredens.

 

In november 1966 nam Johnny Fortuin (ex- The Meteors) de plaats in van gitarist Frank Westerkamp. Drummer Rudy Roeleveld werd in oktober 1966 vervangen door Tom Wierenga en deze werd in december 1966 zelf weer afgelost door Andrew (Jamaica), eerder o.a. actief bij The Travel Five en Willy Wilson & The Downbeats.

 

Van The Crazy Five zijn 3 live opnamen uit 1965 bewaard gebleven: Rosita My Love (instro), Barbara Ann en Yes, I'm In Love.

 

* Met dank aan Roy Moonen voor de informatie en het fotomateriaal.

 

 

Fotogalerij

Nieuwe fotogalerij