Les Chimes (Den Haag)

1e bezetting 1963:

Huib Liauw Goang Seng (gitaar) ex- The Daggers

Hans Ramakers van Praag (Lange Hans)(gitaar) ex- The Scarlets

Benny Latoel (basgitaar) ex- The Black Jean Rollers; naar Rex Rockets 5

Hans de Wekker (drums) ex- The Giants

 

2e bezetting 1963:

Huib Liauw Goang Seng (gitaar) naar Ricky Blake & The Royals

Hans Ramakers van Praag (Lange Hans)(gitaar) naar The Scarlets

Jimmy Pelt (basgitaar) ex- The Swallows; naar The Rebels

Hans de Wekker (drums) naar The Travellers (Den Haag)

Ad Roos † (zang) ex- The Fender Rollers; naar The Rebels

 

De bandleden van Les Chimes vertrokken begin 1963 naar Duitsland. Ze hadden maandcontracten in Keulen (Tabu Bar), Uetersen-Holst (Rabe's Hotel), Frankfurt (Palais de Dance) en Essen (Club ?) Het laatste optreden vond plaats in juli 1963 in Duisburg (Treffpunkt)

 

Hans Ramakers van Praag had als bijnaam Lange Hans en hij begon zijn muzikale loopbaan als drummer van The Jokers en speelde daarna een aantal jaren bij The Scarlets. Na het uiteenvallen van Les Chimes vormde hij een nieuwe bezetting van The Scarlets.

 

Benny of Benito Latoel speelde na zijn vertrek bij Les Chimes nog enkele jaren bij Rex Rockets 5. Hij werd vervangen door bassist Jimmy Pelt. In de laatste bezetting was ook Adje Roos (†) als extra zanger opgenomen.

 

Hans de Wekker was de originele drummer van het schoolbandje The Giants. Samen met Willy Wissink namen ze in 1962 Sarie Marijs op. Hoe kwam Hans op de naam Les Chimes: Op de op Ronnex uitgebrachte 78 toeren plaat "Tutti Frutti" van Little Richard staat op de achterkant een nummer van The Chimes. Dit combineerde ik met mijn wens met een groep in Frankrijk te gaan spelen door THE te vervangen door LES. Eerst in 1965 ben ik met The Travel Five daarin geslaagd.

Na het uiteenvallen van Les Chimes speelde Hans in Den Haag bij The Travellers.

 

• Met dank aan Hans de Wekker voor het fotomateriaal en de informatie.