The Hit Fighters (Rotterdam)

Bezetting:

Loek Das (1e sologitaar, koorzang) ex- The Raptures; naar The Mega's

Jack Harreman ( 2e sologitaar, zang) ex- The Rockin' Thunders

Rob Harreman (gitaar, koorzang)

Jerry (Jean) Steenstra Toussaint (basgitaar, koorzang) ex- The Raptures; naar Dutch Four

Dick van de Winkel (drums, zang)

 

Overige bandleden:

Ronald (Ronny) Günthart (gitaar)

Jan Bijl (toetsen, zang)

Aad van Zadel (toetsen)

Gerd (Garry) Buseniak (toetsen)

 

De Rotterdamse Indo-Rock band The Hitfighters speelde in de periode 1965-1968 in bekende nightclubs in Nederland en Duitsland zoals de Kristall Grotte in München, de Jolly Bar in Hanau, Alt Rheydt in Rheydt, Romantica in Krefeldt, de Penny Club in Berlijn, de Odeon Keller in Heidelberg, het Lido Tanzpalace in Essen en Amy Clubs in Trier, München, Frankfurt, Hanau en Rhein am Main Airbase.

In Nederland o.a. de Tudor Bar, Extase, de Wieck, café Centraal in Rotterdam, Pam Pam in Scheveningen, De Fles, L'Étoile en de Blue Angel (Plein) in Den Haag en diverse andere losse optredens. Als allerlaatste Indo band werkten ze een contract af in de legendarische Ring-Stuben (Sputnik) aan de U3 16-17 in Mannheim. De lokatie werd daarna omgebouwd tot Wienerwald Café. Thans (anno 2008) is er het Turks restaurant Otantik in gevestigd.

 

In '68 verlieten Loek Das en Jerry Steenstra Toussaint de band. Loek ging naar de Mega´s en Jerry ging naar the Dutch Five. In 1969 kwamen Loek en Jerry elkaar weer tegen in de groep Les Etoiles, daarna Speedway.

Jerry heeft tot 2000 geen gitaar meer aangeraakt, daarna gingen Loek en Jerry weer samen met Dick Hanzon en Jan Haasnoot in de groep "HANZON" spelen.

 

discografie:

Jack Harreman (g)- Ronald Günthart (g) - Rob Harreman (b) - Dick vd Winkel d)

 1967 GTB ER 671122 Tell It Like It Is / Baby I Love you (Respect)

 

Live tape ca. 1965:

All Day / Al Capone /Chattanooga Choo Choo / Isle of Capri / San Antonio Rose / The Third Man