The Hot Fighters (Ray Aldo) (Amersfoort)

Bezetting:

Flip van Thiel (sologitaar)
Nico van Thiel (gitaar)
Eipie Barbie (gitaar)
John van Thiel (basgitaar)
Piet Hoksbergen (drums)
- Amos Tamela (zang)

- Bert Dijkman alias Ray Aldo (zang)

 

Groep uit Amersfoort die in de begin jaren 60 startte in de Meierij in Soesterberg. Zij werden al gauw razend populair via veel optredens in het jeugdhuis "De Schakel' aan de Soesterweg in Amersfoort. Later traden zij door heel Nederland op en werd er ook in Duitsland gespeeld. Zij begeleidden veel bekende zangeresjes uit die tijd, zoals Karin Kent, Anneke Grönloh en Sandra Reemer. Voor de KRO radio en de VARA waren zij eveneens te beluisteren. Een auto ongeval maakte in 1967 een abrupt einde aan de groep.

 

De band speelde in verschillende bezettingen en namen zoals Amos Tamela & The Hot Fighters en Ray Aldo & his Hot Fighters.

 

Op 19 augustus 1964 is de derde en laatste uitzending van het seizoen van 'Nieuwe Oogst' bij de AVRO op televisie. (Op 24 juni 1964 was André van Duin als bandparodist winnaar geworden van de eerste uitzending). Wij zien het jonge zangeresje Madelon Heyen, de zusjes Dijkstra, het Paul Kolling Trio, Jan Goeyers uit Breda en The Hot Fighters uit Amersfoort. Uit deze kandidaten wordt een winnaar gekozen door een publieksjury o.l.v. Gerrit den Braber en een vakjury met Bep Ogterop, Pim Jacobs, Karel Prior en Skip Voogd. Het Paul Kolling Trio wordt tot winnaar uitgeroepen. The Hot Fighters veroverden een eervolle tweede plaats.

 

Eind 1964 werden er opnamen gemaakt voor het NCRV TV Tiener Magazine "TM". Op 18 december 1964 werd "Move It" uitgezonden en op 12 maart 1965 het instrumentale nummer "Fighting" (een bewerking van Java Guitars/Guitar Boogie). e prsentatie was in handen van Hans Kemna.