Google Custom Search

The Baby Rockers (Zaandam)

Bezetting 1961-1963:

René Waerts (sologitaar)

Jan Renken (slaggitaar/zang)

George Loth (slaggitaar)

Albert Loth (bas-  en slaggitaar) in 1966 naar The Coopers
Rein Vreeling (drums)

Jacky Kloes (zang) vanaf eind 1963

 

Bezetting 1964:

René Waerts (sologitaar)

Henk Dekker (slaggitaar)

Jan Renken (basgitaar/zang)

Rein Vreeling (drums) in 1966 naar The Coopers

Jacky Kloes (zang)

 

Bezetting 1964-1965:

René Waerts (sologitaar) naar The Trumps
Nico Engels (slaggitaar) naar The Trumps
Jan Renken (basgitaar/zang) naar The Trumps
Ger Motshagen (drums) naar The Trumps

 

 

De piepjonge gitaarformatie Combo Waerts werd in december 1961 opgericht door leerlingen van Muziekschool Rien Waerts in Zaandam. Na de komst van drummer Rein Vreeling ging de groep van start als The Baby Rockers.

 

Nederlands jongste gitaarcom trad voortal op tijdens talentenjachten en muziekconcoursen in de Zaanstreek en Noord-Holland en sleepte heel wat prijzen en eervolle vermeldingen mee.

 

In 1963 maakten zij opnamen in de studio voor Polydor. Met o.a. een bewerking van Het ruw houten kruis als The wooden cross rock. Helaas werden de opnamen afgekeurd!

Dat jaar kregen The Baby Rockers ook samen met  hun Zaanse stadsgenoten The Rocking Idolaters een uitnodiging voor een optreden in het 'Cinema Modern Pallast' te Brussel.

Op 25 mei 1963 speelden The Baby Rockers met o.a  Boy & his Rollin' Kids voor een paar duizend man publiek in het voorprogramma van Vince Taylor in de Veemarkthallen in Den Bosch.

 

Eind 1963 kwam zanger Jacky Kloes (later Dizzy Man's Band) uit Heemskerk als zesde man bij de band. Begin 1964 verhuisden de Indische broertjes Loth naar Apeldoorn en werd een nieuwe bezetting gevormd. De laatste bezetting werd in 1965 omgedoopt tot The Trumps.