Google Custom Search

The Black Jean Rollers (Amsterdam)

Bezetting ca.1962:

Alfred (Freddy) Hooper †(gitaar) naar The Rubins

Nico Hooper (gitaar) †

Erik van Eldik (gitaar/zang) ex- The Real Cellar Boys; naar The Crescents

Benny Latoel (basgitaar) ex- Les Chimes; naar Rex Rockets 5

Harry Hooper † (drums) naar The Swallows

 

Overige bandleden:

Eddy Hooper † (gitaar)

Johan Hooper

Peter Pattynama (drums) ex- The Equators

 

The Black Jean Rollers was eind jaren vijftig een van de allereerste Indo-Rock bands in Amsterdam Slotermeer. Opgericht door de Hooper Brothers en enkele vrienden. Samen met Otjang Pattikawa op steel gitaar speelden ze ook Hawaiian muziek. De herkenningsmelodie van de band was Foot Patter van The Fireballs.

 

Een van de hoogtepunten van de band was het winnen de finale van een grote talentenjacht in het Atomium in Brussel georganiseerd door een bekend muziekblad (waarschijnlijk Muziek Expres).

 

The Black Jean Rollers werkten ook als beroepsorkest met verschillende bezettingen in Duitsland.

 

Sologitarist Alfred Hooper (geboren op 16-11-1936 in Tjimaki ) stond bekend om zijn improvisatietalent. Hij is op 29 april 1970 overleden en werd slechts 33 jaar oud. Alfred speelde samen met zijn broer drummer Harry Hooper (geboren 11-6-1935; overleden 17-2-2007) ook bij The Swallows en Joyce Tielman & The Jugglers.

 

Zanger/gitarist Erik van Eldik had in 1960 reeds een plaat gemaakt met The Shakin' Hearts (Polydor). In de periode 1961-1962 zat hij bij The Real Cellar Boys in Amsterdam. Na zijn verblijf bij The Black Jean Rollers speelde hij verder als beroeps in Duitsland bij The Crescents. Al vele jaren maakt hij nu deel uit van de Indonesian Revival Band in Duitsland.