Google Custom Search

The Blue Jeans (Breda)

Bezetting 1959-1961:

Ruud Stormer (sologitaar)

Ron Sigtermans (gitaar)

Jan van Haasen (gitaar)

Arie Mosies (gitaar) naar The Rockin' Teens

Jan Hesseling (gitaar) ex- The Simpletons; The Young Gamblers

Rein Klooster (basgitaar -zelfbouw) naar Johnny Space & The Flying Rockets

Jac Bastiaansen (tenor saxofoon) naar de Meloduhu Band

Paul Legand (drums) naar The Fender Strings

Marcel Vodegel (zang)

 

The Blue Jeans was een typisch Indo-rock bandje uit de begintijd.

 

Rein Klooster, die later bij Johnny Space & his Flying Rockets, The Blue Rockin' Stars en The Envoye's gitaar zou spelen vertelde er het volgende over: mijn eerste echte band, met veel Indische jongens. De bezetting wisselde nogal veel. Iedereen kon meedoen. Het speelde zich af omstreeks 1959/1961, dat was de tijd dat een optreden door een groot deel van de Indische gemeenschap uit Breda werd bijgewoond. De hele familie deed soms mee. Er werden nog veel traditionele nummers gebracht en een optreden werd vaak afgewisseld met een Indisch c.q. Molukse traditionele dans uitgevoerd door de vrouwen en meisjes. Ook de tijd dat tijdens zo'n optreden één of meer leden van de Tielman Brothers 'zomaar' ook in de zaal waren. Voor de band een reden te meer om extra zijn best te doen. Of dat The Young Sisters zomaar enkele liedjes gingen zingen. Niets was gepland alles kon. Een versterker was niet groot en er werd soms zelfs gespeeld op zelfgebouwde gitaren.

 

Jac Bastiaansen herinnerde zich het volgende:

Volgens mij ben ik er in 1960 op 16 jarige leeftijd bij gekomen. Vanaf mijn negende speelde ik reeds klarinet bij de koninklijke harmonie St. Cecilia in Princenhage. Omdat mijn oudere broer, ook lid van deze harmonie, in Zuid Limburg (DSM) ging werken kon ik in 1960 zijn tenor sax overnemen. Heel wat stoerder dan een klarinet in die tijd!

 

!n een oude agenda van me kom ik nog optredens van de Blue Jeans tegen zoals op 8 januari 1961 in Oosterhout en 4 februari en 8 april 1961 in Roosendaal. In Roosendaal traden we 's avonds op in 't Gebouwke aan de Ludwigstraat en van tevoren oefenden we thuis bij onze Roosendaalse gitarist Ronny Sigtermans. Verder kan ik me nog optredens herinneren in Hilvarenbeek, Loosdrechtse plassen (contest) en Oudenbosch. Volgens mij is de band in 1961 ontbonden. Ik kan mij de vraag herinneren om als beroeps in Duitsland te gaan spelen, als amateurtje durfde ik deze stap niet aan. Anderen zijn daar op ingegaan, zoals Paul Legand (later in de horeca in München terechtgekomen).

 

Later in 1961 heb ik gespeeld in de Meloduho Band (geen Rock band). Daarmee speelden we voornamelijk op soosen in parochiehuizen in Breda, tot oktober 1963, toen moest ik 18 maanden in dienst. In in dienst kreeg ik van de welzijnszorg een gloednieuwe tenor sax! Dat was in Rheindalen vlak bij Mönchen Gladbach in Duitsland. Uiteraard samen een bandje opgericht, waarmee we diverse keren voor de Engelsen hebben gespeeld op hun Bingo avonden.