Google Custom Search

Rex Rockets 5 (Rotterdam)

REX ROCKETS 5 (juli 1963 - januari 1966)

Rex von Harras (sologitaar) ex- The Black Orchids; naar The Four Roses

Ferdy Minderman (gitaar) tot eind 1963; in mrt .64 naar Wendy & The Gardenias

Piet (Peter) Wezepoel (gitaar, zang) eind 1963; ex- The Giants; naar The Key

René (Rinus) van de Berg (gitaar, piano) ex- The Black Devils

Bennie Latoel (basgitaar) ex- Les Chimes

Albert Priegelaar (drums) ex- The Hell Cats

 

Rex von Harras richtte in de zomer van 1963 zijn band Rex & his Rockets Five op. De band was alleen in Duitsland actief. Daarvoor was Rex jarenlang de sologitarist geweest van de bekende Rotterdamse Indo-rock band The Black Devils. Daarna speelde hij bij The Black Orchids. The Black Devils waren een leerschool voor diverse muzikanten, die later in Duitsland als beroeps actief waren in Indo ensembles.

 

Rinus van de Berg ook ex- pianist en gitarist van The Black Devils sloot zich aan bij Rex. De overige groepsleden waren gitarist Ferdy Minderman; bassist Bennie Latoel (ex- Les Chimes en The Black Jean Rollers) en drummer Albert Priegelaar (ex- The Hell Cats uit de regio Dordrecht / Rotterdam). Rex & his Rockets Five werd Rex Rockets 5. Na het vertrek van Ferdy Minderman naar Wendy & The Gardenias nam Piet Wezepoel zijn plaats in. Piet was in Den Haag al actief geweest in The Giants nog voor Willy Wissink erbij kwam. De band werkte in 1963 en 1964 vooral maandcontracten af in de Roxy Bar (Bremerhaven), Trichter Bar (Stuttgart) en Half Way Bar (Idar-Oberstein). In 1965 waren ze vooral actief in Stad Wien (Kaiserslauteren) en de Imbis Stube (Mannheim). Na het vertrek van Rex von Harras en Piet Wezepoel ging de band in een gewijzigde opstelling als The Moonstones in 1966 verder. Rex speelde medio 1966 ook nog in The Four Roses. Later vormden Piet en Rex samen nog het country duo The Minstrels en ze traden ook in Duitsland op.

 

Ter gelegenheid van het verschijnen van het Duitse fotoboek "Java Guitars" van Peter Noever en Bernd Rüttgers in het najaar van 1989 werd hij door een plaatselijke krant uit Idar-Oberstein geïnterviewd in de Half Way Bar. Piet vertelde toen dat hij muziekrepograaf was aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Rex von Harras was toen actief bij de Indo-band The Revivals. Bennie Latoel was naar Indonesië teruggekeerd en Rinus van de Berg woonde volgens hem in Oostenrijk, waar hij met een boerin was getrouwd. Anno 2000 is Piet Wezepoel nog steeds actief als organisator van het Podium Jong Professionals Jazz, dat aan studenten van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium de kans geeft om podiumervaring op te doen

 

Van de band is gelukkig een tape uit 1964 bewaard gebleven, opgenomen in de Roxy Bar in Bremerhaven, dit materiaal geeft een goed beeld van hun stijl en repertoire. Met name de Chuck Berry nummers worden op een zeer aanstekelijke manier vertolkt.

 

LIVE TAPE - Roxy Bar, Bremerhaven (1964)

Now's The Time To Fall In Love / Tico Tico / Walk Right In / Pretend / Young World / The Third Man / Feel Allright / Be-Bop-A-Lula / Here Comes The New Dance / Sweet Little 16 / Thirty Days / Reelin'n' Rockin'/ Slow Twistin' / Rockin' Robin / The Watusi / When The Saints / Great Balls Of Fire / Danny Boy / Jambalaya / Whole Lotta Shakin' Goin' On / Slippin' n' Slidin' / Spanish Harlem / Walking The Dog / Mean Woman Blues / Blue Hawaii