Google Custom Search

Eddy & The Crazy Jets (Show) (Den Haag)

bezetting 1963/1964:

Eddy Chatelin (gitaar) ex-/naar The Crazy Rockers

Rudy 'blacky' Swart (gitaar) ex- The Dynamics; naar The Hot Jumpers

Andrei Serban (basgitaar) ex- The Royal Teens; naar René & The Alligators

Rudy Davids (drums) ex- The Starlights; naar Warry & The Jumping Jacks

 

Eind 1963 werd Eddy Chatelin in Duitsland opgeroepen om zijn militaire dienstplicht in Nederland te vervullen. Die duurde gelukkig voor hem nog geen twee maanden. Als tijdelijke vervanger nam de ervaren gitarist Wally Swärz (ex- The Eastern Aces) bij The Crazy Rockers zijn plaats in.

 

Eddy vormde tijdens zijn diensttijd in Nederland een nieuwe band en deze Eddy & The Crazy Jets (Show) bestonden naast Eddy uit gitarist Rudy 'blacky' Swart (ex-The Dynamics), bassist Andrei Serban (ex- The Royal Teens) en drummer Rudy Davids (ex- The Starlights). Hans Kellerman was er als de kippen bij om met deze 'supergroep' wat opnamen voor zijn Deltalabel te maken. De eerste single met een bewerking van het stokoude Down By The Riverside en Come On Let's Slop werd rond de jaarwisseling 63/64 uitgebracht.

 

In Nederland was begin 1964 vooral Eddy Chatelin met zijn nummer Come On Let's Slop in het nieuws. De oorsprong van dit nummer lag bij The Tielman Brothers, maar zij traden nooit op in Nederland (we moesten wachten tot 1965 in Palais de Dance) en pas later ontdekte men hun uitvoering op een live tape uit 1962 (Jolly Bar, Hanau). Ook op Let's Do The Slop van René & The Alligators uit 1964 zijn enkele rifjes hiervan te horen. Joost de Draayer draaide het nummer zowat elke dag op Radio Veronica en hij schreef enkele stukjes hierover op zijn eigen pagina in het blad Muziek Expres. De single werd begin 1964 op het nieuwe KING label in Engeland uitgebracht. Ook de 2e single met de nummers Highschool Blues en By The Light Of The Silvery Moon werd goed geplugd.

 

Discografie:

1963 DELTA DS 1075 Come On Let's Slop (v) / Down By The Riverside (v)

1964 KING KG 1000 Come On Let's Slop (v) / Down By The Riverside (v) (Engeland)

1964 DELTA DS 1078 Highschool Blues (v) / By The Light Of The Silvery Moon (v)

1964 SHOW RECORDS SH 1063 Highschool Blues (v) / By The Light Of The Silvery Moon (v) (België)