Google Custom Search

Ronny & his Rockin' Kids (Vlissingen)

Bezetting 1959-1960:

Ronny Flohr † (gitaar) ex- The Manuela Boys; naar The Javelins

Wouter Ott (gitaar) naar The Javelins

Max van Casand (gitaar)

Boet Saija † (bas) ex- The Manuela Boys; naar The Javelins

Ko Kemeling (drums)

 

Ronny Flohr (1935-2015) kwam in 1950 als gerepatrieerde Indische Nederlander naar ons land en woonde in 1952 in Vlissingen. Voor zijn dienstijd speelde hij Moluks-Hawaiiaaanse muziek met The Manuela Boys (o.a. met Boet Saija) op feesten en bruiloften. In dienst zag hij de rolprent Rock around the clock en in 1958 scheurde hij met zijn brommertje naar de Wereldtentoonstelling (Expo' 58) in Brussel om zijn idolen The Tielman Brothers te kunnen zien spelen. Door dat succes ontstonden ook rock-'n-roll bandjes met Zeeuwse gerepatrieerden.

 

Ronny Flohr (solo- en hawaiiangitaar) startte Ronny & his Rockin' Kids met Walter Ott en Max van Casad (gitaar), Boet Saija (bas), Ko Kemeling (drums). Toen de groep eind jaren vijftig eerste werd bij een talentenjacht in het Vlissingse Concertgebouw en de Zeevaartschoolband The Sea Lions tweede werden, fuseerden die twee en zo ontstond in 1959 de Vlissingse rock-'n-roll band The Javelins.

 

Bron: Henk Feij - De wieg van de Zeeuwse rock-'n-roll stond in Vlissingen, Den Spiegel, tijdschrift Vereniging Vrienden van het Stedelijk Museum en Gemeentearchief Vlissingen, jrg 19,nr 3 - juli 2001