Google Custom Search

The Rocking Shadows (Heerlen)

1e bezetting 1960-1963:

Rob Kessing (sologitaar)

Ronald 'Ronny' Pascaud (gitaar, zang)

André Simon (gitaar, zang)

Maud Tan (basgitaar)

Chris Bonte (drums)

- Harry Wagemans (zang op The Nights - Talent 1962)

 

2e bezetting 1963-1966:

Ronny de Vries (sologitaar) [Maastricht] ex- The Lucky strings; naar The Swinging Brothers

Ronald 'Ronny' Pascoud (gitaar, zang) [Voerendaal]

Maud Tan (basgitaar) [Voerendaal]

Rob de Vries (drums) [Maastricht] naar The Swinging Brothers

 

Deze voortreffelijke Indo band uit Heerlen maakte aanvankelijk furore in het bekende Kegelpaleis te Heerlen. The Rockin' Shadows verlegden daarna als beroepsorkest met succes hun werkterrein naar Duitsland (Keulen, Monschau, Aken, Wildenrath, München) en België (Luik, Brussel, Marche, Famenne enz.)

 

De band werd ook veelvuldig gevraagd voor grote Indo-Rock evenementen in de Jaarbeurshal te Utrecht, Pam Pam (Scheveningen) en 't Turfschip (Breda)

 

In 1962 maakten ze een single voor het Talent label van Jan Theelen. (meer informatie over hem is te vinden op de site van The Rockin' Blacks). De zangpartij van het nummer The Nights, een compositie van groepslid Ronny Pascoud, werd later door Harry Wagemans overdubt. Deze Harry Wagemans maakte nooit deel uit van de band en werd door producer Jan Theelen alleen voor deze opname erbij gehaald.

 

In 1963 volgde met een gewijzigde bezetting nog een single op het Delta label. Fraai zangwerk in Anytime en The Night (heropname) met een schitterende gitaarbegeleiding.

 

In de jaren 1969-1970 maakte een amusementsband met de naam The Rocking Shadows nog 2 nederlandstalige singles in de stijl van Corry & de Rekels. Deze groep kwam uit de regio Someren (driehoek Weert-Helmond-Eindhoven).

 

Discografie:

1962 The Nights (zang: Harry Wagemans) / San Antonio Rose (Talent TL 29.846)

1963 Anytime / The Night (Delta DS 1086)