Google Custom Search

The Rhythm Stars (Den Haag)

Bezetting 1959-1960:

Harry Bredow (gitaar, zang) naar Harry Bredow Band

Max ? (gitaar)

Jan (John) Smit (piano)

? (bas)

Jaap Boogaard (drums)

Loekie Burgemeestre alias Lucky Burgess (zang) naar The Travel Five

 

Het dans- en showorkest The Rhythm Stars speelde reeds in 1959 in de Sheherazade in Scheveningen. Er was toen nog nauwelijks sprake van Indo-Rock klanken in de Sheherazade. Wel bracht de groep naast rock-'n-roll hits ook Italiaans repertoire op de bühne.

 

Van zanger Loekie Burgemeestre werden begin 1960 onder de naam Lucky Burgess twee singles op het Delahey label uitgebracht met Italiaanse nummers. Voor begeleiding zorgde het Int. Quartet (mogelijk The Rhythm Stars). Tonny Eyk (alias Teun Eikelboom) was hierbij als componist (o.a. Parla d'amore) en arrangeur betrokken.

 

Medio 1960 ging de groep in gewijzigde samenstelling met o.a. Aat O'Well op saxofoon verder onder de naam The Atomic Five. Het combo speelde in de zomer/herst van 1960 in Hotel Menke Haus aan de Reeperbahn in Hamburg.

 

Harry Bredow vertrok in de zomer/herst van 1960 eveneens met zijn eigen band naar Hamburg en Loekie Burgemeestre werd in 1961 zanger/gitarist bij The Travel Five.

 

Discografie:

Lucky Burgess & Int. Quartet

1960 Lo grido t'amo / Tu soltane tu (Delahay DS 4012)

1960 Parla d'amore / Addio piccolina (Delahay DS 4013)

 

 

Medio 1963 nam de Haagse band The Thunder Guitars de naam over en speelde tot april 1965 als The Rhythm Stars in Duitsland.

 

The Rhythm Stars 1963-1965:

Ed van Nelfen (sologitaar) ex- The Thunder Guitars

Eggy Elstak (gitaar) ex- The Thunder Guitars

Paul van Melzen (basgitaar) ex- The Thunder Guitars; naar The Mack

Walter Ruis (drums) ex- The Thunder Guitars