Google Custom Search

The Rebel Rockers (Den Haag)

Bezetting:

Jaap (Djakar) Berkhout (gitaar, basgitaar) ex- The Rocking Sensation Boys

Rob Kraneveld (gitaar) naar The Rocking Sensation Boys

Jacques Moningka (gitaar, basgitaar)

Reyn Rozenberg † 2007(drums) ex- The Rocking Sensation Boys; naar The Black Albinos

Rudy (Desso) Racz † (zang) ex- The Rocking Sensation Boys

Udo de Jong alias Udo Young (zang) ex- The Red Shadows; naar The Black Albinos

Chester ? (gitaar)

 

In september 1959 kwam er een scheiding tussen de groepsleden van The Rocking Sensation Boys. René Nodelijk ging met Hugo van der Jagt en Rein de Vries verder op professionele basis. Reyn Rozenberg, Jaap Berkhout en Rudy Racz, medeoprichters vanaf het eerste uur van de RSB, gingen verder als The Rebel Rockers.

 

Het eerste optreden van The Rebel Rockers vond plaats op 24 oktober 1959 in het (oude) Circustheater te Scheveningen. Op 5 februari 1960 traden ze op in de zaal van de Haagse Dierentuin. De groep was o.a. ook actief in Dansschool Wim Lier en de Dansclub The Dutch Society.

 

Eind 1963 sloten Reyn Rozenberg en Udo de Jong alias Udo Young zich aan bij The Black Albinos.

 

Op 19 september 1981 gaven The Rebel rockers een reünie concert tijdens de allereerste Sound of the Sixties avond te Zoetermeer. In juli 1982 namen The Rebel Rockers met alleen Jaap Berkhout van de originele oude bezetting de nummers Rebel Rock en Bulldog (van de Fireballs) op voor het DSR label. Alleen Bulldog werd later uitgebracht. Naast sologitarist Jaap Berkhout was de bezetting als volgt: Ed Chanouski (slaggitaaar), Eddy Noya (basgitaar) en John Scheepbouwer (drums). Met deze bezetting werd ook op 16 oktober 1982 opgetreden tijdens het door DSR Records georganiseerde 1e Internationale Gitaargroepen Festival in Amicita te Den Haag.

 

Sedert 2 november 1996 werden weer samen met The Ricochets jaarlijks reünie concerten georganiseerd onder de noemer: The Rockin' Hague Years 1950-1960.